U petak drugi nacionalni Topoteka dan, platforma koja je sve popularnija na društvenim mrežama…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – u petak 16. rujna 2022. u Narodnoj knjižnici P. Preradović u Bjelovaru održat će se drugi nacionalni Topoteka dan koji organizira ICARUS Hrvatska u suradnji s Državnim arhivom u Bjelovaru, a u okviru Dana EU baštine.

Program je usmjeren na razmjenu iskustva i povezivanje Topotekara, upoznavanje s radom Topoteka platforme te predstavljanje Topoteka zbirki javnosti – naveli su iz Državnog arhiva u Bjelovaru.

U programu će se predstaviti Topoteke Bjelovar, Aljmaški kraj, THEY: Live, Sveučilište u Zadru, projekti Young Digital Treasuries, WAAT, BDC i druge teme te će sudionici imati prilike posjetiti bjelovarski muzej i arhivsko spremište.

Ovom će prilikom biti otvorena i jubilarna 30-ta hrvatska Topoteka DAST – Split kroz vatru i vodu.

Inače, Državni arhiv u Bjelovaru od 2019. godine vodi Topoteku Bjelovar koja je postigla značajan interes javnosti koji se očitovao u velikom odazivu prilikom prikupljanja starih fotografija i dokumenata, ali i daljnjem dijeljenju i komunikaciji na društvenim mrežama.

Na Topoteku Bjelovar do sada je postavljeno više od 200 objekata – fotografija i dokumenata koji su dostupni javnosti za komentiranje i pregledavanje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!