Marušić reprogramirao loš Bajsov kredit i najavio ispunjenje još jednog predizbornog obećanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija uštedjet će 600 tisuća kuna zahvaljujući reprogramu kredita namijenjenog izgradnji školsko-sportskih dvorana, objavio je župan Marko Marušić u srijedu.
Zahvalivši Upravnom odjelu za financije te Erste banci s čijim je predstavnicima danas potpisan ugovor o reprogramu kredita, župan Marušić poručio je da je potrebno što više rješenja koja smanjuju financijske dubioze bivše županijski vlasti.

Reprogramom kredita za školsko-sportske dvorane u Velikom Trojstvu, Garešnici, Hercegovcu i Velikoj Pisanici smanjili smo kamatnu stopu na 1,1 posto i napravili konverziju iz švicarskog franka u euro. Dužan sam spomenuti da smo zbog katastrofalnih odluka i nesposobnosti bivše županijske uprave u tu svrhu do sada, na žalost, izgubili 11 milijuna kn više no što smo trebali. Produljivanjem rokova otplate kredita kod banaka, bivši je župan plaćao spremnost banke da financira ostale projekte koji nisu imali osigurana sredstva u proračunu”, pojasnio je župan Marušić. Rezultat takve politike, dodao je, dvije su još uvijek nedovršene dvorene u Velikoj Pisanici i Hercegovcu i to unatoč tomu što je ukupna cijena izgradnje svih dvorana “skočila” za 50 milijuna kuna na ukupno 106,1 milijuna kuna.

Kako smo i obećali u kampanji, osigurat ćemo potrebnih 19 milijuna kuna i završiti te dvorane kako bi ih napokon mogli koristiti djeca i mladi”, zaključio je župan Marušić. Podsjetimo, kredit za izgradnju školsko-sportskih dvorana podignut je davne 2009. godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!