U Čazmu stižu agregati, cerade, potpredsjednik Medved i ministri Vlade RH

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved koji mijenja premijera Plenkovića koji je u samoizolaciji zbog koronavirusa hitno je u društvu nekolicine ministara otputovao u Čazmu koju je danas poslijepodne poharalo veliko nevrijeme. Dio Čazme je bez struje, a snažan vjetar nosio je krovove s kuća pa je aktiviran i Stožer civilne zaštite koji dolazi “naoružan” agregatima i ceradama kako bi Čazmancima osigurali kakvu-takvu sigurnost i toplinu nakon strahovitog nevremena kakvo ne pamte ni najstariji stanovnici.

U Čazmi je već neko vrijeme župan Marko Marušić koji se sastao s tamošnjim predstavnicima lokalne vlasti kako bi procijenio razmjere štete.

“Čazmu je pogodilo dosad neviđeno nevrijeme. Odnijeti su krovovi, prevrnuti kamioni, srušeni dalekovodi. Šteta je golema, ali srećom nemamo dojava o ozlijeđenima i ljudskim žrtvama. Obišao sam teren i odmah alarmirao Stožer civilne zaštite RH i zatražio cerade, agregate i drugu potrebnu logističku pomoć. Sve službe su na terenu i rade na saniranju štete. Stanje je katastrofalno, ljudi su očajni, ali nećemo ih ostaviti same. Pomoći ćemo”, istaknuo je župan Marušić.

Dojave građana o snažnom nevremenu s vjetrom i kišom na čazmanskom području Županijski centar 112 Bjelovar primio je u popodnevnim satima. Na teren su odmah  upućene žurne službe, djelatnici Civilne zaštite Bjelovar i i lokalnih CZ te županijski vatrogasni zapovjednik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!