Apel Damira Truta: Pričekajte profesionalce da vam poprave krov, a ako se sami penjete, učinite ovo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ravnatelj Stožera civilne zaštite Damir Trut nakon sastanka u petak ujutro pridružio se bjelovarsko-bilogorskom županu Marku Marušiću i čazmanskom gradonačelniku Dinku Piraku u pozivu na oprez svima onima kojima je olujno nevrijeme oštetilo krovove, a štetu nastoje sanirati samostalno.

Apeliram na sve koji rade na krovovima koji su vrlo opasni, naročito sada kada je sve mokro, da primjenjuju sve one sigurnosne elemente poput vezanja i svega ostalog što je potrebno da ne bi stradali”, istaknuo je ravnatelj Trut. Kazao je i da je od jučer kada se dogodila nesreća, ravnateljstvo Civilne zaštite uključilo s materijalima koji će dobro doći za pokrivanje krovova poput cerada i plastike, a donijeli su i agregate te organizirali sve snage potrebne da se pomogne ljudima u raščišćavanju, a potom i u pokrivanju krovišta da ne bi bilo većih naknadnih šteta od kiše koja i dalje vrlo intenzivno pada.

„Ovdje su trenutno lokalne snage iz grada i općina iz šire okolice, a dolaze i državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite koje će pomoći u prekrivanju krovova. To su sve ljudi koji znaju što treba i kako treba raditi da ne bi došlo do nesreće kakva se na žalost dogodila”, istaknuo je ravnatelj Trut.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!