[VIDEO] Olujno nevrijeme pogodilo i Grubišno Polje, gradonačelnik će tražiti proglašenje elementarne nepogode

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GRUBIŠNO POLJE – Jučerašnje olujno nevrijeme nije zaobišlo ni Grubišno Polje koje, uz najviše pogođenu Čazmu, također zbraja štetu nastalu na kućama, gospodarskim objektima te cestama. Vatrogasci su cijelo vrijeme na terenu, a već sada im je prijavljeno preko 70 oštećenih krovišta.

– U prvom mahu smo riješili i oslobodili prometnice jer bilo je jako puno drveća na cestama. Imali smo nešto malo i ispumpavanja. Sada se organiziramo u suradnji s civilnom zaštitom, sa Stožerom Gradskim i Županijskim, kako bi sanirali krovišta. Prijave ne prestaju stizati – rekao je zapovjednik JVP Grubišno Polje Vitomir Pintarić.

Zbog količine oštećenih krovova posao će se morati raditi više dana, a na ruku vatrogascima ne ide kiša koja ne prestaje padati.

– Naravno kiša nam stvara dodatne probleme. Radimo u kabanicama, jednostavno ćemo morati raditi pod kišom bez obzira koliko to iziskuje rizika – poručio je Pintarić.

Ceste koje su trebale sanaciju su ona Županijska na relaciji Grubišno Polje-Veliki Grđevac-Bjelovar i Grubišno Polje-Virovitica. Da su, uz ceste, prioritet i krovišta, potvrdio nam je i gradonačelnik Zlatko Mađeruh koji bi od župana BBŽ Marka Marušića mogao zatražiti i proglašenje elementarne nepogode.

– Trebalo se prije svega pomoći objektima, kako onim privatnim tako i od poduzetnika. Ocijenili smo da ćemo župana tražiti proglašenje elementarne nepogode. Trenutno još snimamo i popisujemo štetu, a formirane su i grupe koje to odrađuju. U kontaktu smo sa Županijskim stožerom, a dobili smo i cerade te dva agregata. S obzirom da kiša i dalje pada, imamo problema i s poplavama u podrumima tako da ćemo i taj dio morati sanirati. Uglavnom, sve što je bilo raspoloživo je na terenu i saniramo koliko se može. Ovo nevrijeme nam je pokazatelj kako se ubuduće moramo pripremiti da ne bismo imali iznenađenja – kaže Mađeruh.

Neizvjesnost je i dalje u zraku, doslovno, jer kiša će presuditi koliko će duge i zahtjevne biti brojne sanacije. 

Foto i video: Vinko Vidović


PODIJELI S PRIJATELJIMA!