Zbog prijetnji bombom redakciji portala Klikni.hr, Nekvapilu šest mjeseci zatvora uvjetno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općinski sud u Bjelovaru osudio je na šest mjeseci zatvora, godinu dana uvjetno, Bjelovarčanina Stribora Nekvapila (24) zbog prijetnji bombom uredništvu portala Klikni.hr. Podsjetimo, spomenuta prijetnja upućena je putem društvene mreže Facebook 10. kolovoza ove godine, u komentarima ispod teksta o političkim zbivanjima u Garešnici, što je detaljno opisano i u obrazloženju presude.

-Okrivljenik Stribor Nekvapil kriv je što je dana 10. kolovoza 2022. u 14:13 sati u Bjelovaru, na javnoj Facebook stranici portala Klikni.hr o priopćenju garešničkog gradonačelnika Josipa Bilandžije, koristeći Facebook profil naziva Stribor Nekvapil, u nakani da ustraši novinara redakcije portala Klikni.hr, napisao i javno objavio komentar sadržaja „Dorian Pažin, molim te dojavi ovom portalu da im je postavljena bomba u redakciji“, na što je na istoj stranici osoba koja se koristi Facebook profilom naziva Dorian Pažin istoga dana u 14:22 sati napisala i javno objavila na istoj Facebook stranici komentar sadržaja „Stribor Nekvapil, može“ – stoji u presudi, uz dodatak kako su spomenute riječi kod novinara izazvale opravdanu bojazan za život i tijelo.

Sud je spomenuti Nekvapilov čin okarakterizirao kao kazneno djelo prijetnje te mu odredio spomenutu kaznu, uz obvezu podmirenja troškova postupka od 300 kuna. Riječ je o nepravomoćnoj presudi na koju Nekvapil, ali i Općinsko državno odvjetništvo koje je pokrenulo ovaj postupak, mogu uložiti žalbu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!