Zbrajaju se štete i saniraju posljedice uz nadu da će Vlada ispuniti obećanje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BEREK/ČAZMA/GRUBIŠNO POLJE – Nakon razornog nevremena koje je u četvrtak zahvatilo Bjelovarsko-bilogorsku županiju, saniraju se štete. Dio posla odrađuju sami građani koji nastoje spasiti svoje, dio službe koje su i dalje na terenu, a sve kako bi se život vratio u normalu. No, sada se može samo spriječiti daljnje širenje štete, dok najveći dio posla tek slijedi, napominje gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh. Ondje je do sada sanirano 150 objekata.

-To je sada samo na neki način sanirano da se spasi, ali nije popravljeno. Gdje je otišao crijep je navučen najlon ili cerada, a sada treba izvesti same radove – kaže Mađeruh.

Šteta je prema grubim procjenama dvadeset milijuna kuna jer su neki gospodarski objekti poptuno uništeni. Ona se zbraja i u Čazmi gdje su također oštećeni stambeni objekti, oni gospodarski, poljoprivredne kulture, javna infrastruktura.

-Drvna industrija, mesna industrija, lovni objekti, Čazmatransovi objekti, trgovački centar, Intra, Invictus, zgrada suda, zgrada Fine, crkva, oni kamioni koji su bili prevrnuti, nekoliko kilometara dalekovoda je uništeno – opisuje razmjere štete čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak.

Pune ruke posla imaju i u Bereku u kojem se stanje također polagano vraća u normalu, ali posljedice nevremena su velike.

-Jedan naš voćar ima jako velike probleme, na dva automobila je totalka, a ima i jako puno nevidljive štete gdje se čini da nije ništa bilo, a voda je ušla ljudima na tavane i u prostore – kaže načelnik Bereka Mato Tonković.

Svi pogođeni sada čekaju proglašenje prirodne nepogode kako bi mogli prijaviti štetu nakon čega će se znati konkretne brojke, a nadaju se oštećeni da će Vlada ispuniti dano obećanje i pomoći.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!