Predstavljen spot za pjesmu ‘Do Lipika dođi’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu proslave Dana Grada Lipika i blagdana svetog Franje Asiškog svečano je predstavljen opjevani Lipik. Sve ljepote i kulturnu baštinu Lipika autorica gđa Đurđa Habel pretočila je u riječi i opjevala u pjesmi „Do Lipika dođi“.

Ova predivna pjesma premijerno je otpjevana u svibnju ove godine na 47. festivalu tamburaških pjesama „Zlatni glas Zlatne doline 2022“ u Kaptolu. Pjesmu je izveo tamburaški sastav Zlatna dolina, a glazbu i aranžman je pripremio Stjepan Rudinski Ruda.

Kako to i biva u glazbenom svijetu, red je uz pjesmu bio snimiti i promotivni spot. Za spot je zaslužna video produkcija  Produkcija Nova – Mario Šulina, montirana je u Studiu Atelier 54 u Osijeku, a snimljena na poznatim lokacijama u Lipiku. Mladi par koji sudjeluje u spotu su Lipičani Stefani i Tomislav Lilovac.

Ovom se prigodom biranim riječima obratio i Jelenko Topić, direktor Festivala „Zlatni glas Zlatne doline“ pozdravivši publiku te izrazivši zahvalnost svima koji su radili na pjesmi, kao i nadu da će ona doprinijeti promidžbi Lipika i njegovih kulturno-povijesnih i prirodnih znamenitosti.

Autorica stihova ove pjesme, Zagrepčanka Đurđa Habel je istaknula da se stvarajući pjesmu zaljubila u Grad Lipik te ga rado i često posjećuje.

„Slučajni susret s autorima pjesama u Kaptolu prije nekoliko godina donio je pjesmu na koju smo ponosni, a i na njeno video izdanje pa sam neizmjerno zahvalan autorima i upravi Zlatnog glasa Zlatne doline“, izjavio je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.

Nakon uvodnih riječi, publika je pogledala i poslušala video spot i pjesmu zbog koje su se sinoć i okupili. Potom je uslijedio koncert tamburaškog sastava Zlatna dolina. (mk)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!