Jela od buče, ajvar, domaći umak od rajčice… Evo gdje kod nas možete otići kušati hranu koja ima okus kao bakina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Bačak iz Velikog Trojstva otvorena je kušaonica u kojoj će pripremati i posluživati jela i pića iz vlastite proizvodnje. Na taj su način iskoristili vlastita sredstva i 25 tisuća kuna potpore koliko su dobili od Grada Bjelovara, Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar i devet pripadajućih općina. Za početak, kušaonica će funkcionirati po najavama, kaže Goran Bačak.

– Ako ima neka grupa izletnika ili nešto, na našem području, i kad dođe netko od potencijalnih kupaca i zainteresiranih, da ga imamo gdje smjestiti, pokazati što radimo i prerađujemo, a on može probati neko od naših jela ili jela od lokalnih OPG-ova s nekim našim dodatkom – kaže i pojašnjava kako su se oni specijalizirali za proizvode od buče.

Na tom polju sve radi upravo njegova supruga Jasmina, koja će kao i do sada pripremati hranu, prerađivati ju, ali i obrađivati na polju.

– Uglavnom smo mislili da sve ono što mi imamo, da to nudimo. Tikve su nam neka baza s kojom smo krenuli i većinom su to jela vezana uz nju. No, radimo hranu i od onoga što preradimo poput rajčice i umaka tog tipa – priča i napominje kako im je vlastiti posao zadovoljstvo, ali je to posao bez radnog vremena s dobrim i lošim trenucima.

Domaći proizvodi su “in”, napominje Jasmina i dodaje kako je ipak puno popularniji proizvod koji ne samo da je domaći, već se i radi “kako su ga radile naše bake”.

Gradonačelnik Dario Hrebak napominje kako je turizam na kontinentu u počecima, ali je on jedini ispravan. Naime, posljednjih godina sve se češće koristi fraza turistička godina, a ne samo sezona, što znači da turiste u Hrvatsku privlači i kontinentalni sadržaj, koji posljednjih godina buja i na bjelovarskom području.

– Zato se ja zahvaljujem obitelji Bačak što su napravili ovakvo jedno zdanje, gdje ćemo stvarno imati priliku i mogućnost raditi određene turen koje će se prezentirati svim onim gostima koji dolaze u ove sve krasne kuće s bazenima koje su se izgradile u proteklih godinu dana ovdje na Bilogori. Da kompletiramo cijelu priču, da ju zaokružimo, i da počnemo, umjesto igranja s turizmom, stvarati turizam – zaključio je Hrebak i dodao kako će grad i Turistička zajednica na sve moguće načine potpomoći turizmu u i oko Bjelovara.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!