Umirovljenici iz Končanice u dvije godine imali preko 460 aktivnosti. Bili su i četiri dana u Češkoj…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

KONČANICA – Održana je završna konferencija projekta ‘Zlatna dob Općine Končanica’. Projekt je to koji je započeo u studenom 2020. godine, nositelj projekta je bila Matica Umirovljenika Općine Končanica, a partner Općina Končanica te Češka osnovna škola Josipa Ružičke, Češka beseda Končanica, Streljaštvo društvo Končanica i Nogometni klub ‘Ribar’

Projekt je bio vrijedan milijuna i 239 tisuća kuna koji je 85 posto financiran od EU, a 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske. 

Cilj projekta je bio povećanje kvalitete usluge života i socijalne uključenosti umirovljenika sa svrhom unaprjeđenja zdravlja, očuvanja funkcionalne sposobnosti, sigurnosti i sudjelovanja umirovljenika u zajednici u kojoj žive doprinoseći kvaliteti njihovog života. 

-Projekt je trajao dvije godine. Kroz te dvije godine uključili smo 260 umirovljenika i uglavnom su korisnici projekta bili iz naše općine. Provedena je 461 aktivnost, bilo je raznih aktivnosti, od sportskih pa do izleta, išli smo čak na izlet četiri dana u Republiku Češku. Ispunili smo sve ciljeve i pokazatelje i projekt je uspješno proveden – rekla je Vanja Podunavac, voditeljica projekta. 

Na završnoj konferenciji prisustvovao je i načelnik Općine Končanica Zlatko Bakunić  koji je izrazio veliko zadovoljstvo ovim projektom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!