[FOTO] Manifestacijom ‘Ljepota roditeljstva’ odano priznanje ženama koje rađaju i doje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nacionalni tjedan dojenja u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ove godine obilježen je manifestacijom LJEPOTA RODITELJSTVA u organizaciji Udruge Za zdravo i sretno djetinjstvo te pod pokroviteljstvom Državnog ureda za demografiju i mlade. Tom prigodom pozornicom bjelovarskog Doma kulture prošetalo je 20 majki i njihovih mališana koji su dojeni najmanje do šestog mjeseca života, u skladu s preporukama UNICEF-a i Svjetske zdravstvene organizacije.

Majke nisu krile oduševljenje činjenicom što su imale priliku sudjelovati u ovom programu kojim se na jedinstven način promovira dojenje.

-Majčinstvo za mene predstavlja radost, ponos, sreću, kaos, izazov, brigu, ponekad umor i nesanicu, puno rasta i razvitka za sve uključene, a sve to umotano u debeli omotač čiste ljubavi. Majčino mlijeko je najzdraviji izbor, kako za bebu, tako i za samu majku, ali ono što je posebno je spona povezanosti između mame i bebe – kazala je majka Jasmina Kuštelega

Ponosna na manifestaciju te njezine sudionice i malene sudionike jest njezina idejna začetnica, bjelovarska pedijatrica Marija Čatipović, koja je zaslužna što Bjelovarsko-bilogorska županija već godinama nosi titulu „Županija – Prijatelj dojenja“.

-Ovom manifestacijom želimo prikazati ljepotu žene koja rađa i doji, ne samo s fizičke strane, već i majčinu ljubav, brigu, jedno nesebično davanje i ulaganje u novi život. Mislim da je to jako vrijedno za našu zajednicu. Drago mi je što mogu istaknuti da je Bjelovarsko-bilogorska županija već davno napravila značajan iskorak kad je riječ o dojenju, u skladu s ovogodišnjim sloganom Nacionalnog tjedna dojenja „Iskoračimo za dojenje“ – ističe dr. Marija Čatipović.

Posebni gosti ove manifestacije su bili i župan Marko Marušić i gradonačelnik Dario Hrebak.

-Posebno čestitam doktorici Čatipović na ovoj manifestaciji. Zaista je lijepo biti ovdje s našim najvećim bogatstvom, a to su naša dječica. Dojenje je važno, mi muški smo tu malo više logistika i nismo upućeni u te stvari i prepuštamo ih suprugama. Bjelovarsko-bilogorska županija će uvijek biti podrška ovoj manifestaciji i pružamo punu podršku doktorici Čatipović – kazao je župan Marušić.

-Grad Bjelovar uvijek naglašava važnost vrtića za daljnji razvoj djeteta. Međutim, dojenje je još važnije jer s dojenjem se dijete priprema za sve ono što je važno, ali u zdravstvenom smislu. Znanstveno je dokazano da je dojenje iznimno važno za dijete, stoga zahvaljujem doktorici Čatipović na svemu što čini, hvala Alfa radiju što stoji iz ove manifestacije. Za kraj mogu reći, dojite majke što duže jer će vaša djeca biti zdravija – poručio je gradonačelnik Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!