[FOTO] Zavirili smo u novu bolnicu, evo kad otvara vrata za pacijente

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Do kraja listopada u funkciju bi trebao biti stavljen velik dio nove zgrade Opće bolnice Bjelovar. Rok je to koji je zadala Europska unija, s obzirom da je dio izgradnje financiran upravo novcem iz europskih fondova. Selidba teče prema planu i sve će biti gotovo na vrijeme, kaže ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković.

-To se odnosi na prizemlje koje obuhvaća Objedinjeni hitni bolnički prijam te dio prvog i drugog kata gdje planiramo opremiti polikliniku, odnosno ambulante. To je dio koji moramo ispoštovati zbog EU, a nakon toga će uslijediti preseljenje kirurških djelatnosti – kaže Grbaš Bratković.

Preseljenje je već započelo, u novu zgradu već je prenesen dio opreme, a kupljen je i dio nove, i to zahvaljujući sredstvima resornog ministarstva. Kad sve bude gotovo, na teren mora izaći posebna komisija Ministarstva zdravstva.

-Bez rješenja Ministarstva ne možemo početi s radom. No, vjerujem kako će njihov nadzor proći u redu te kako će nova bolnička zgrada uskoro otvoriti vrata pacijentima – kaže Grbaš Bratković.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!