Pušteno 300 balona za oboljele o Alzheimera

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Članovi i volonteri Palijativnog tima LiPa zajedno s učenicima medicinskog usmjerenja Srednje škole Pakrac 11. listopada su održali Memory walk ili Šetnju sjećanja od Pakraca do Lipika. Ovu „Šetnju sjećanja“ Palijativni tim LiPa organizirao je devetu godinu za redom, a u okviru svojih aktivnosti s ciljem povećanja svjesnosti društva i lokalne zajednice za oboljele od Alzheimerove bolesti. Na kraju šetnje u zrak je pušteno 300 balona u znak podrške oboljelima.

Predsjednica Palijativnog tima LiPa Ljerka Pavković ovom je prigodom istaknula kako je ovogodišnja „Šetnja sjećanja“ provedena u sklopu projekta kojeg Palijativni tim u suradnji s Gradom Lipikom provodi povodom mjeseca Alzheimera.

Prva ovakva šetnja održana je 2014. godine, a redovito se održava od Srednje škole Pakrac do Toplica Lipik, s ovogodišnjim izuzetkom jer je zbog radova u bolničkom perivoju šetnja završila u onom dijelu parka koji se nalazi nasuprot zgradi lipičke Gradske uprave.

Ovom tradicionalnom šetnjom želi se podići svijest o prisutnosti Alzheimerove demencije, važnosti kvalitetne skrbi te edukaciji obitelji koja skrbi o oboljelima. Baloni koji se tradicionalno puštaju ispunjeni su dobrim željama i porukama kojima se želi poslati i širiti dobre vibracije.

Kao što je već poznato, moto ove šetnje glasi: „Sjetimo se onih koji se nas ne mogu sjetiti.“, a organizatori ovog događaja i ovom su prilikom uputili zahvalu gospodinu Alenu Molnaru i poduzeću Messer Croatia plin d.o.o. koji je omogućio da baloni šire pozitivnu energiju i dobre želje. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!