Zoran Piskač kao prvak Hrvatske u oranju ide na Svjetsko prvenstvo. Županija će mu pružiti potporu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na nedavno održanom prvenstvu Hrvatske u oranju pobjedu je odnio Zoran Piskač kao predstavnik Bjelovarsko-bilogorske županije i to u kategoriji plugova premetnjaka. 

Danas su prvaka Hrvatske Zorana i njegovu obitelj u Prgomelju posjetili i čestitali na pobjedi župan Marko Marušić, pročelnik za poljoprivredu Zlatko Pavičić i županijski vijećnik Ivan Beljan. 

-Konkurencija na prvenstvu Hrvatske je bila žestoka i zanimljiva. Kolega iz Koprivničko-križevačke županije je bio odličan i sve je odradio jako dobro – kazao je Piskač koji se polako sprema za Svjetsko prvenstvo u oranju. 

-Svjetsko prvenstvo će biti iduće godine u Estoniji. Ne zna se još točan datum, ali ima vremena – kazao je Piskač koji na svojem imanju u Prgomelju obrađuje veliku površinu zemlje. 

-Imamo 100 hektara zemlje, ključna kultura je kukuruz, ali imamo još pšenicu i soju – rekao je Piskač. 

Župan Marko Marušić čestitao je Zoranu Piskaču na pobjedi te je obećao pomoć Županije za Svjetsko prvenstvo u oranju. 

– Prije svega čestitam mu na ovom fenomenalnom uspjehu. Biti prvak ulice nije mala stvar, a kamo li prvak države. Bjelovarsko-bilogorska županije je ponosna na ovaj veliki uspjeh Zorana Piskača i svakako ćemo pružiti potporu za Svjetsko prvenstvo. Veseli me i što ovdje vidim troje male djece i to je ona priča koju bi mi htjeli da je ima što više. Obitelj Piskač obrađuje 100 hektara, cijela obitelj sudjeluje i čestitam im na tome – kazao je župan Marušić. 

Županijski vijećnik Ivan Beljan također je čestitao Zoranu Piskaču na naslovu prvaka države. 

-Ono što jug Hrvatske ima to je Sinjska alka i imaju svog pobjednika, ovo je naš pobjednik i ovo je puno veće jer je na razini države. Što se tiče poljoprivrede, smanjena je stočarska proizvodnja, to je najveći problem naše poljoprivrede. Županija je krenula s poticajima, prije svega prema stočarstvu, pregovarat ćemo da sljedeće godine to i povećamo i popravimo situaciju – kazao je Beljan. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!