Odlične vijesti: Županiji odobreno bespovratnih 1.5 milijuna kuna za projekt ‘Za žene BBŽ’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Među 94 odobrena projekta financiranja zapošljavanja žena koje će se brinuti o starijim i teže pokretnim osobama diljem Hrvatske je i onaj Bjelovarsko-bilogorske županije. Nakon provedenog natječajnog postupka, Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike donijelo je drugu odluku o financiranju projekata ukupno vrijednih 94,9 milijuna kuna. Našoj županiji je za projekt pod nazivom „Za žene BBŽ – faza III“ odobren maksimalan iznos prihvatljivih troškova u iznosu od 1,5 milijuna kuna – naveli su iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

-Osim projekta koji je kandidirala sama županija, na području Bjelovarsko-bilogorske županije na natječaju je prošlo još šest projekata. Tako je Gradu Garešnici za projekt pod nazivom „Nikad nije kasno – faza 3“ odobreno bespovratnih 1,5 milijuna kuna; Općini Sirač za projekt „Učim, radim, pomažem, faza III“ odobreno je 1,23 milijuna kuna. HCK, Gradskom društvu Crvenog križa iz Čazme prošao je projekt „Uključi se III“ vrijedan 840.324 kune, a Općini Hercegovac projekt „Zaželi i ostvari“ vrijedan 593.270 kuna. Na natječaju je prošla i Općina Veliko Trojstvo. Stiže joj 494.365 kuna za projekt „Trojačkeruže – faza III“. Daruvarska Udruga Impresskandidirala je projekt pod nazivom „Podrška za naše stare II“ i odobreno joj je financiranje u iznosu od 735.600 kuna – istaknuli su iz BBŽ-a.

Projekti će se potpuno financirati iz EU sredstava, bez vlastitog učešća. Uskoro se očekuje potpisivanje ugovora s resornim Ministarstvom. Projekte za Bjelovarsko-bilogorsku županiju te općine Veliko Trojstvo i Hercegovac pisala je Javna ustanova Razvojna agencija Bjelovarsko-bilogorske županije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!