Garešnička knjižnica raspisala literarni natječaj za djecu osnovne škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

GAREŠNICA – Hrvatska knjižnica i čitaonica “Đuro Sudeta” Garešnica raspisala je literarni natječaj za djecu osnovne škole pod nazivom “Moja prva kratka priča”. Radi se o drugom takvom natječaju raspisanom od strane knjižnice i to povodom Mjeseca hrvatske knjige.

– Prošle godine javilo se puno djece s puno radova. To nam je bilo veliko zadovoljstvo pa smo se odlučili da natječaj postane tradicija, a plus je i što je natječaj “Moja prva kratka priča” financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija – rekla je ravnateljica garešničke knjižnice Maja Dizdarević.

Kao i u svakom natječaju, djeca se moraju pridržavati određenih pravila.

– Postoje pravila da tekst ne smije biti dulji od tri stranice pri čemu se misli na A4 format, tema je slobodna, a rok slanja je do 28. listopada. Isto tako, djeca autori natječju se s jednim radom te prilažu osobne podatke koji su nam potrebni. Imat ćemo naravno i žiri koji se sastoji od tri člana – dodaje.

Tri člana čine tri knjižničarke koje su ujedno i spisateljice za djecu. Sve ono proizašlo iz dječje mašte tako će moći proučiti i ocijeniti Renata Holcer, Jadranka Del Ponte i Ivanka Ferenčić Martinčić.

Pravo sudjelovanja imaju svi učenici od 1. do 8. razreda garešničkih osnovnih škola : OŠ Garešnica i OŠ Trnovitički Popovac i učenici osnovnih škola s kojima knjižnica dugi niz godina ostvaruje suradnju, OŠ Slavka Kolara Hercegovac, OŠ Berek i OŠ Trnovitica.

Priče se dostavljaju na adresu knjižnice: Vladimira Nazora 3. ili na mail gradska.knjiznica.garesnica@gmail.com

Naslovna fotografija: Zoom Garešnica


PODIJELI S PRIJATELJIMA!