Mirna primopredaja vlasti kod županijskih obrtnika, evo iz kojeg sektora dolazi novi predsjednik

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Damir Pavec, vlasnik ugostiteljskog obrta Garfild iz Bjelovara novi je predsjednik Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije. U mirnoj primopredaji vlasti na skupštini održanoj u četvrtak u Obrtničkoj komori Bjelovar, predsjedničku palicu Pavecu je predao Goran Grgić, garešnički fotograf koji je odradio dva mandata zaredom, što je ujedno i maksimalni broj mandata koji jedan predsjednik županijske obrtničke komore smije odraditi.

Naime, upravo je Obrtnička komora Bjelovarsko-bilogorske županije još za mandata danas umirovljenog obrtnika Josipa Renića Roraka ograničila broj mandata predsjedniku na dva. Kasnije su tu praksu usvojile i druge županijske komore, pa i krovna organizacija, Hrvatska obrtnička komora.

Pavec je poznat i uspješan bjelovarski ugostitelj, a kao prvi čovjek županijskih obrtnika u nasljedstvo je dobio 1.300 aktivnih obrta i četiri tisuće zaposlenika, na što je ponosan. Zalagat će se, kaže, za vidljivost obrtnika i upoznavati i upozoravati vladajuće na izazove i probleme s kojima se susreću u svakodnevnom radu. U svojim uvodnim izjavama pohvalio je napore Vlade RH, kao i županijske i gradskih vlasti u pomoći obrtnicima u teškim vremenima pandemije koronavirusa, ali i energetske krize koja je prijetila urušiti kompletno obrtništvo.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!