Ni najavljena kiša ne bi trebala pokvariti 15. Daruvarski cvjetni sajam

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ove subote, Daruvarčane očekuje 15-sti sajam cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica i popratne opreme. Sve što pak Daruvarčani očekuju je bar malo suhog vremena, iako im prognoza i nije pretjerano naklonjena. No, to ne znači da će, bilo sunčano ili kišno, manifestacija biti išta lošija nego prethodnih godina. Što nas sve na sajmu očekuje, najavljuje direktorica Turističke zajednica Daruvar-Papuk, Ivana Plažanin Vuković.

– U subotu od 9 do 17 sati u Julijevom parku će se održati 15. cvjetni sajam. Naravno, uz sve izlagače kojih imamo preko 30 i cvjećare kojih imamo više od 10-ak, naravno, osigurali smo za sve posjetitelje i dodatni zabavni program. Program je pun aktivnosti i svatko može izabrati nešto za sebe – najavljuje Plažanin Vuković.

Već od devet posjetitelji mogu pogledati izložbu gljiva i ljekovitog bilja, ali se i uključiti u akciju prikupljanja sredstava za prijevoz onkoloških bolesnika za Zagreb.

– Imamo kao i svake godine radionice, i za djecu i za odrasle. Mjesta na radionicama ima tako da se još mogu prijaviti, kod nas u Turističkom uredu. Za najmlađe će biti organizirano jahanje na poniju i facepainting, za nešto starije organizirano je amatersko slikanje “Paint and fine”, za to se može prijaviti online. Organiziramo i akciju “Za ljepši Daruvar” kroz koju će se dijeliti brošure i podizati svijest o recikliranju otpada. Ove godine novina je Gozba za osjetila. Očekuju nas čajna ceremonija i zvučna kupka u Julijevom parku, a neizostavna je i posebna gastronomska ponuda po promotivnim cijenama u Restoranu Terasa Daruvarskih toplica. Oko 13 sati događanja će upotpuniti i akustična svirka, i zaokružiti i dopodne i poslijepodne u Julijevom parku – detaljno pojašnjava.

Velik je broj izlagača i cvjećara, pa su iz Turističke zajednice sigurni kako će svi imati priliku izabrati nešto za sebe. Osim sadnica i rukotvorina, bit će i finih stvari za kušati.

– Bit će i meda, i bučinog ulja i zimnice, lješnjaka, oraha, gljiva, batata, voćnih sokova, džemova… tako da nas očekuju i bogati dodatni sadržaji i bogata ponuda na štandovima, pa svakako pozivamo sve da nas posjete – kaže direktorica daruvarske turističke zajednice i dodaje kako Cvjetni sajam u Daruvar privlači i strane i domaće, posebno otkako je na novoj lokaciji.

– Kako smo promijenili lokaciju, ovo nam je treći put da smo u Julijevom parku, jer imamo dva sajma godišnje, imamo puno veću posjećenost. Ljudi se puno više zadržavaju, jer mogu i prošetati parkom, s najmlađima, lijep je ambijent i jako je dobra posjećenost. Dolaze nam domaći, ali i gost izvana, a tako je bilo na svim sajmovima do sad, tako da vjerujem da će tako biti i ove godine – pojašnjava i kaže kako se najviše boje potencijalno najavljenog lošeg vremena.

No, čak i ako kiše bude, ne sumnja da će to biti odlična biljna zabava, samo pod kišobranima. Jer samo Daruvar cvjeta u listopadu!

FOTO: Facebook TZ Daruvar-Papuk

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!