Jakov Ćorić odlazi iz HGK: Posebno sam ponosan na dvoje naših bivših zaposlenika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jakov Ćorić nakon jednog i pol mandata na čelu županijske komore Bjelovarsko-bilogorske županije odlazi u zasluženu mirovinu potkraj studenog. Njegova nasljednika birat će članovi Skupštine, a kako neslužbeno doznajemo, također će dolaziti iz realnog sektora kako bi se održao kontinuitet. Ćorić je, podsjetimo, član Uprave bjelovarske Gale, tvrtke za proizvodnju jaja koja je među prvima iskoristila EU fondove za modernizaciju svojih pogona i prilagodbu EU pravilima igre.

“Utočište za kadar”

Kao predsjednik HGK-a, vjerojatno upravo zato što je iz realnog sektora, Ćorić je uvijek imao otvorene i argumentirane nastupe, a nije bježao niti od istinitih i iskrenih, ali politički nekorektnih izjava. Tako je i u svojem oproštajnom govoru na Svečanoj sjedinici HGK BBŽ u četvrtak, bez rukavica poručio da je ta ustanova „bila utočište za kadar još iz komunističkih vremena”.

„Dobro je što se komora restrukturirala. Otišlo je više od 300 ljudi, najvećim dijelom ispalo je da za njih nije bilo posla u Komori. HGK Bjelovarsko-bilogorske županije kada je osnovan 1993. godine bio je regionalnog karaktera i zapošljavao 60 do 70 ljudi, a danas je samo pet zaposlenih. Ponosan sam što mogu reći da je naš zaposlenik bio Igor Brajdić, današnji zamjenik bjelovarskog gradonačelnika. Naša je i Martina Posavac – Ćurić, sada pročelnica županijskog ureda za gospodarstvo”, naglasio je Ćorić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!