Škola u Rovišću zasjala u novom ruhu: Završen najveći projekt energetske obnove u županiji

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završena je energetska obnova i dodatna uređenja na Osnovnoj školi Rovišće vrijedna 15.2 milijuna kuna. Učenice su se tako danas vratili u školske klupe u Rovišću i više ne moraju u školu u Kapelu, što je bio slučaj do sada zbog navedenih radova. Zbog završetka radova, školu je posjetio župan Marko Marušić u društvu načelnika Slavka Prišćana i ravnateljice Blanke Klemić.  

-Energetska obnova je važna jer ćemo uštedjeti na grijanju. Dakle, obnovljeno je krovište, fasada, podovi, imamo nove brisoleje. Dobili smo i nove prostore, imamo novu knjižnicu, a od stare knjižnice napravili smo učionicu tako da u popodnevnoj smjeni imamo samo dva razreda – rekla je ravnateljica škole Blanka Klemić i dodaje. 

-Od podruma smo napravili prostor za garderobu, još samo trebamo kako se kaže dušu unijeti, recimo zidove u školi urediti i oslikati, ali to ćemo već ovaj tjedan napraviti – kazala je ravnateljica Klemić. 

Župan Marko Marušić zadovoljan je završetkom radova. 

-Drago mi je da je najveći projekt energetske obnove na području naše županije završen. Ukupna vrijednost radova je bila 15.2 milijuna kuna. Ugovor je potpisan u srpnju prošle godine i radovi su gotovi u roku. Mi kao Županija smo participirali s 4.1 milijun kuna vlastitih sredstava. Drago mi je da će učenici sada moći ići u svoju školu, da neće morati ići okolo po područnim školama – kazao je župan Marušić. 

Načelnik Općine Rovišće Slavko Prišćan također je izrazio zadovoljstvo ovim projektom.

-Mi kao Općina vodimo brigu o svim našim stanovnicima tako i o školi. Redovito surađujemo sa školom, tražimo najbolja rješenja, pomažemo roditeljima i učenicima i posebno me veseli da od danas imamo neki novi standard. Treba zahvaliti Županiji i svima onima koji su sudjelovali u ovom projektu. Također, treba zahvaliti i našim roditeljima i poduzetnicima koji su pomagali, također i Crkvi. Svi su oni dali obol novoobnovljenoj školi. No, idemo dalje. Treba dalje raditi, idemo raditi ogradu da bude još veća sigurnost djeci i tada ćemo svi mi biti mirniji – kazao je načelnik Prišćan. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!