[FOTO] U Ivansku stigao novi stroj za čišćenje – potpuno je tih i neškodljiv za okoliš

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na području općine Ivanska u tijeku je provedba projekta „Sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada“, vrijednog 301.190,00 kuna, pri čemu je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stiglo 240.952,00 kuna, a ostatak iz općinskog proračuna. Uz edukativne materijale za stanovnike općine te čipove za čipiranje kanti, u sklopu projekta nabavljen je i stroj za odvojeno prikupljanje otpada koji je danas dobavljač predao zaposlenicima ivanačkog komunalnog poduzeća Ivankom te demonstrirao njegov rad.

-Stroj služi za čišćenje ceste, ima tri četke, kao i mogućnost usisavanja. Sadrži i vodu kako bi se smanjila mogućnost podizanja prašine, električni je, potpuno tih i ne zagađuje okoliš – kaže Dejan Knezić iz tvrtke Techno Win Machine.

Ovim ulaganjem općinskog komunalnog poduzeća zadovoljan je i ivanački načelnik Željko Mavrin.

-Ovo je samo jedan u nizu strojeva koje smo u posljednje vrijeme nabavili za naše komunalno poduzeće. Puno će nam pomoći u bržem i efikasnijem uređenju središta općine. Sada u komunalnom poduzeću imamo strojeve potrebne za obavljanje svih komunalnih djelatnosti na području općine – istaknuo je načelnik Mavrin.

Direktorica Ivankoma Valerija Rudelić dodaje kako se u opremanje komunalnog poduzeća intenzivno ulaže posljednjih pet godina.

-Nakon kupnje kamiona za prikupljanje otpada na samom početku rada komunalnog poduzeća, prije pet godina su krenula intenzivna ulaganja. Nabavili smo tako greder za održavanje nerazvrstanih cesta, potom traktor i prikolicu, kransku kosu, obnovili smo cijeli park za održavanje javnih površina i drugo – kaže Rudelić, dodajući kako iza svih ulaganja stoji osnivač komunalnog poduzeća, Općina Ivanska.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!