Novi turistički adut: Obitelj Jareš otvorila Sobe na farmi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić svečano je otvorio „sobe na farmi“ na OPG-u Jareš u Donjim Sređanima. Riječ je o tri moderno uređene sobe kojima je OPG s višegodišnjom tradicijom bavljenja stočarstvom svoju ponudu proširio na turističku djelatnost. Gostima nude autentičan doživljaj sela uz kušanje više vrsta sireva koje proizvode u vlastitoj mini sirani i ostalih delicija.

– Zaista mi je drago i čestitam vrijednoj obitelji Jareš. Svi bismo željeli da ovakvih obitelji ima više. Zaista je ovo primjer zaokružene cjeline od proizvodnje sira, bavljenja stočarstvom do ove priče sa smještajnim kapacitetima. Drago mi je da je obitelj Jareš koristila naše mjere potpore u poljoprivredi i turizmu. Pomažemo koliko možemo u svrhu razvoja ovakvih priča – istaknuo je župan.

OPG Jareš je dobivena sredstva za unaprjeđenje kvalitete turističke ponude iskoristio za uređenje okoliša i nabavu dva električna bicikla. Prve goste već su imali ovog ljeta, a neki su stigli čak s Islanda.

– Došli su nam ljubitelji sira, ljubitelji sela, krava, domaćih životinja, zaljubljenici u prirodu, u pravo selo i pravi domaći proizvod. Oduševili smo se tim jednostavnim ljudima. Zanima ih cijela naša priča od polja do stola – kazala je vlasnica OPG-a Adela Jareš.

Na poljoprivrednom gospodarstvu radi cijela obitelj. Zapošljavaju i nekoliko radnika.

– Pomažemo sestra i ja. Našu proizvodnju nismo htjeli povećavati, ali smo se odlučili za turizam. Sam projekt je počeo prije pet godina, a ostvarili smo ga u suradnji s Razvojnom agencijom Grada Lipika –istaknula je Marieta Jareš koja je završila studij menadžmenta u Virovitici.

– Ovo je odličan primjer kako trebamo razvijati ruralna područja kroz turizam. Ovdje je dobitna kombinacija od proizvodnje i plasmana poljoprivrednih proizvoda kroz turizam. Prekrasan smještajni objekt uređen u modernom ruralnom stilu. To je dobitna kombinacija kako privući goste u ruralna područja – istaknuo je Marcel Medak, direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

 

Tekst i foto: BBŽ


PODIJELI S PRIJATELJIMA!