Ramona Pečar na velikom turniru u Sarajevu ušla u sam vrh svjetske plesne rang liste plesačica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Sarajevu je održan prvi, povijesni sportsko plesni turnir za solo plesačice u organizaciji Svjetske plesne federacije (WDSF), Sarajevo Open na kojemu je nastupilo oko dvije tisuće plesača iz Austrije, Slovenije, Latvije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije, a sudilo je 12 međunarodnih sudaca licenciranih od WDSF-a.

Boje bjelovarskog Športsko plesnog kluba ‘H-8’ prezentiralo je i branilo sedam solo plesačica: Ramona Pečar, Lana Ivanika, Sara Haistor, Jana Polak, Ameli Koščak Vukobrat, Matea Prskalo i Hana Birač.

U velikoj međunarodnoj konkurenciji, djevojke su ostvarile sljedeće rezultate na koje je klub iznimno ponosan:

Lana Ivanika se u Standardnim plesovima plasirala iz četvrtfinala u polufinale i zauzela odlično 12. mjesto, a u Latinsko-američkim plesovima 18. mjesto;

Jana Polak je u Standardnim plesovima osvojila izvrsno 7. mjesto;

Sara Haistor se nakon otplesanog polufinala u Standardnim plesovima plasirala na odlično 10. mjesto, a u Latinsko-američkim plesovima 22. mjesto;

Ameli Koščak Vukobrat je u Standardnim plesovima, nakon plasmana iz polufinala u finale, osvojila izvanredno 5. mjesto, a u Latinsko-američkim plesovima 21. mjesto;

Matea Prskalo je također, nakon plasmana iz polufinala u finale, osvojila izvrsno 5. mjesto u Standardnim plesovima;

Srebrna medalja

Ramona Pečar, najtrofejnija bjelovarska solo plesačica, nakon otplesanih 30 plesova od četvrtfinala, polufinala do finala u obje plesne discipline, u jednoj od najbrojnijih dobnih kategorija (osnovci), s ozlijeđenim koljenom, ostvarila je povijesne rezultate i tako se upisala u sam vrh svjetske plesne rang ljestvice solo plesačica osvajanjem 2. mjesta i srebrne medalje u Standardnim plesovima i 4. mjesta u Latinsko-američkim plesovima.

-Rezultati svih plesačica su iznimno vrijedni i zaslužuju sve riječi pohvale obzirom na veličinu i snagu ovog povijesnog turnira te ŠPK „H-8“ Bjelovar s ponosom ističe da su ovi rezultati dodatna motivacija i vjetar u leđa kako plesačicama tako i klubu za daljnji rast i razvoj ovih plesnih disciplina – naveli su iz ŠPK ‘H-8’.

Također, u Sarajevu je održan i međunarodni bodovni turnir, u organizaciji Plesnog kluba Astorija iz Sarajeva, a već spomenute plesačice ostvarile su odlične rezultate i osvojile pregršt medalja:

Hana Birač zlatnu medalju i prvo mjesto u Standardnim plesovima te srebrnu medalju i 2. mjesto u Latinsko-američkim plesovima;

Ameli Koščak Vukobrat srebrnu medalju i 2. mjesto u Standardnim plesovima te 5. mjesto u Latinsko-američkim plesovima;
Ramona Pečar srebrnu medalju i 2. mjesto u Latinsko-američkim plesovima te 6. mjesto u Standardnim plesovima;
Jana Polak srebrnu medalju i 2. mjesto u Standardnim plesovima;
Matea Prskalo brončanu medalju i treće mjesto u Standardnim plesovima;
Sara Haistor osvojila je 8. mjesto u Standardnim i 7. mjesto u Latinsko-američkim plesovima;
Lana Ivanika je uspješno otplesala polufinale Latinsko-američkih plesova, ali bez plasmana u finalni krug natjecanja.

ŠPK „H-8“ zahvaljuje se mnogobrojnim sponzorima, pravnim i fizičkim osobama, koje su financijski pomogle odlazak bjelovarskih plesačica na ova natjecanja u Sarajevo te zahvaljuje roditeljima na angažmanu oko organizacije.

U Klubu ističu da se djeca i mladi mogu uključiti u treninge standardnih i latinsko-američkih plesova, suvremenog kreativnog plesa, hip-hop i jazz dance a sve informacije mogu se dobiti na mob. 092 176 74 66.
Također, u Klubu ističu da se, svi zainteresirani mogu javiti u vezi priprema za sportsko školsko plesno državno prvenstvo koje će se održati u Poreču slijedeće godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!