Ivanska: Uz kamišibaj i igre mališani u vrtiću uče kako odvajati otpad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na području općine Ivanska u tijeku je provedba projekta „Sufinanciranje poticanja mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada“, vrijednog 301.190,00 kuna, pri čemu je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stiglo 240.952,00 kuna, a ostatak iz općinskog proračuna. U sklopu navedenog projekta u Dječjem vrtiću ‘Ivančica’ provodi se i edukacija najmlađih mještana. 

-Učimo djecu razvrstavanju otpada. Gdje ide papir, gdje plastika. Cilj je u konačnici smanjenje količine mještovitog otpada – rekla je Valerija Rudelić, direktorica Ivankom j.d.o.o.

Silvana Medač, ravnateljica Dječjeg vrtića ‘Ivančica’ također nije krila zadovoljstvo ovim projektom.  

-Djecu smo još jednom podsjetili kako da razvrstavaju otpad. Za naše najmlađe zanimljivu kamišibaj predstavu pod nazivom ‘Glođan, seljak i otpad’ održao je naš poznati umjetnik Mladen Medak Gaga. Djeca su ga pažljivo slušala i on je to baš kvalitetno odradio i mislim da su bila baš obogaćena ovom krasnom predstavom, a nakon toga je bila igra za djecu odvajanje otpada gdje su djeca veselo sudjelovala i na kraju smo uz pomoć čepova i ostatka blokova napravili i igrali igru križić kružić, a s materijalom s kojim nas je počastio Alfa radio – kazala je ravnateljica Medač. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!