Podijeljene diplome polaznicima treće generacije stručnjaka za umjetnu inteligenciju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U konferencijskoj dvorani Quella u Lipiku 30. studenog 2022. održana je svečanost dodjele diploma polaznicima 3. generacije šestomjesečnog osposobljavanja za programere  i programerke umjetne inteligencije u Centru umjetne inteligencije u Lipiku.

Diplome i prigodnu srebrnu značku AI Centra Lipik uručili su Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije i Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika. Lipički gradonačelnik Vinko Kasana ovom je prigodom iskazao zadovoljstvo što već treća generacija u Lipiku završava osposobljavanje za programere umjetne inteligencije.

„Imali smo sreću s pronalaskom nastavnog kadra, počevši od profesora Hrvoja Kukine koji je odučio prihvatiti izazov i boraviti u Lipiku, a potom i do drugih etabliranih profesora koju predaju u našem AI centru.“, s ponosom je istaknuo gradonačelnik Kasana. On je zahvalio i županici Jozić koja je, čim joj je projekt umjetne inteligencije predstavljen, prepoznala njegovu važnost i odlučila dati podršku.

„Iza ovoga projekta ne stoji samo Grad Lipik, nego stoji i Požeško-slavonska županija, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatski zavod za zapošljavanje. To daje i određenu poruku svim polaznicima da su došli na pravo mjesto steći potrebna znanja.“, rekao je gradonačelnik zahvalivši pri tome Dejan Iličiću, inicijatoru ovoga projekta koji se ciljano i sustavno iz godine u godinu sve više razvija.

„Svojim dolaskom ovdje potvrđujemo da je ovaj projekt u Lipiku itekako važan za Požeško-slavonsku županiju i njezin razvoj. Jučer, prigodom otvorenja Razvojnog centra FINA-e u Požegi sam rekla kako svjedočimo da su mladi ljudi u našoj županiji pronašli svoje radno mjesto te da se IT sektor ne razvija samo u velikim gradovima, nego se može razvijati i u malim sredinama. Vi ste ti koji svoj posao možete raditi iz bilo kojeg kutka svijeta, pa onda to zasigurno može biti i Lipik i Požeško-slavonska županija.“, rekla je županica Antonija Jozić. Ona je kazala i to kako često ponavlja da je Lipik jedan mali grad koji se usudi sanjati velik snove jer zadao si je jednu ambicioznu viziju, postavio dobru strategiju i ono što je najvažnije, odabrao je odlične ljude koji to sve mogu provesti.

U ime polaznika u duhovitom tonu obratio se najbolji polaznik 3. generacije Moris Bagić iz Zagreba, inače doktor medicine koji je uplovio u svijet programiranja i umjetne inteligencije i odlično se snašao. Istaknuo je da je imao žestoku konkurenciju u natjecanju za polaznika generacije i da mu je bilo zadovoljstvo dijeliti svakodnevicu s drugim polaznicima.

Polaznicima se obratio i Dejan Iličić, voditelj Centra umjetne inteligencije Lipik koji je istaknuo da završetkom ove generacije počinju prijave za 4. generaciju polaznika koje će trajati do 31. prosinca 2022. do 12 sati, a testiranje kandidata će biti početkom sljedeće godine kao i početak predavanja za novu generaciju. Prijaviti se možete na web stranici www.Lipik.ai. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!