Štefanje: Sutra otvorenje izložbe ‘Magle su prekrile vidike’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Obilježavanje Došašća u Štefanju nastavlja se paljenjem druge adventske svijeće i prigodnim programom. Nakon paljenja adventske svijeće u subotu, 3. prosinca u 17 sati u Društvenom domu posjetitelji će moći prisustvovati otvorenju izložbe fotografija, crteža i poezije pod nazivom ‘Magle su prekrile vidike.’

Izložbom su predstavljena djela članova obitelji Markovinović. Fotografije su tematski vezane za područje Štefanja i okolice, u koje su preci autora izložbe doselili iz Like tijekom Drugoga svjetskog rata. Fotografijama, crtežima i poezijom potomci obitelji Markovinović željeli su predstaviti svoju povezanost sa štefanjskim krajem te intimne interpretacije prirodnih mijena kroz unutarnja previranja ljudske duše.

Također, posjetitelji će moći prelistati i pročitati poetska ostvarenja autora u rukopisnoj knjizi predstavljenoj uz likovne prikaze i fotografije.

-Motivi fotografija su iz Štefanja i okolice. Motivi su mjesečina, magle, šuma i općenito priroda u koju smo veliki zaljubljenici. A moći će se prelistati i vidjeti jedna unikatna knjiga poezije. To je inače sve organizirano spontano, ali s puno ljubavi i truda. To je i poštivanje naših predaka i kao neka kruna naše povezanosti – rekla je, između ostalog, Marija Štefović, pjesnikinja i suorganizatorica ove krasne priče.

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!