Sudionici Erasmusa posjetili Dinka Piraka: Evo što su predložili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čazmanski gradonačelnik Dinko Pirak susreo se s učenicima i učiteljima Osnovne škole Čazma i njihovim gostima, sudionicima projekta Erasmus. U projektu sudjeluju učenici i učitelji iz Hrvatske, Turske, Portugala i Španjolske. Glavna tema je ravnopravnost među spolovima pa su tako sudionici uputili zahtjev prema Gradu da se jedna od ulica nazove po ženi. Kako je objasnila Danijela Šajtar, koordinatorica projekta, šetajući ulicama Čazme učenici su uočili kako nijedna ulica ne nosi ime ženske osobe. Njihovi konkretni prijedlozi su Marija Jurić Zagorka, Ivana Brlić Mažuranić, Slava Raškaj, Dora Pejačević i Vesna Parun.

Smatramo da su navedene Hrvatice zaslužile imati barem jednu ulicu u našem gradu i zahvaljujemo Vam unaprijed ako ćete prihvatiti barem jedan od navedenih prijedloga. Ovdje su pisma iz drugih zemalja gdje će sudionici projekta tražiti isto od svojih gradonačelnika – kazala je Šajtar.

Nakon što je gostima poželio ugodan boravak i dobru zabavu u Čazmi, gradonačelnik Pirak je zahvalio na prijedlozima i inicijativi.

Smatram da ravnopravnosti spolova mora biti i u ovom smislu. U Gradskom vijeću Grada Čazme žene nam prevladavaju kao i u Gradskoj upravi. Isto tako, većina mojih suradnika su žene i s veseljem prihvaćam ovaj vaš prijedlog – kazao je Pirak te dodao kako Povjerenstvo koje se u ime Gradskog vijeća bavi prijedlozima za imenovanje ulica upravo radi na tome tako da je inicijativa došla u pravi trenutak.

– Dopunio bih ovaj prijedlog još jednom poznatom osobom, a to je Zlata Gjungjenac-Gavella. Ona je naša poznata operna pjevačica koja je ostavila velik trag u glazbenom životu, rođena je baš u Čazmi i mislim da bi bila dobra nadopuna ovoj inicijativi – zaključio je gradonačelnik.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!