Kad se male ruke slože: Matea i Josipa Sachericom oduševile žiri

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Najslađe vijesti stižu iz bjelovarske Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole. Njihova učenica Matea Herceg pod mentorstvom socijalne pedagoginje Tatjane Bedeković u ekipi s učenicom iz V. osnovne škole Bjelovar Josipom Kovačić čija je mentorica bila edukacijska rehabilitatorica Jasmina Maltarić Rašeta osvojila je zlatnu medalju na državnom natjecanju u kuharstvu u Puli. Djevojke su žiri osvojile tortom od višanja s kremom Chantilly i Sacher tortom.

-Nije to bilo uobičajeno natjecanje, već natjecanje u kojem se, osim vještina i spretnosti pripremanja torti, ocjenjivala i vještina suradnje i prijateljske komunikacije, a kao rezultat su nastale prefine torte koje nije bilo lako pripremiti. Cilj ovog nesvakidašnjeg natjecanja, prije svega, bila je suradnja učenika redovnih škola i škola koje provode posebne programe odgoja i obrazovanja. Učenice su pokazale izvrsne vještine u pripremanju torte, no puno je važnije što su oduševile članove žirija međusobnom suradnjom, uvažavanjem i komunikacijom što je i bio glavni cilj združenog kuharstva. Takva natjecanja pripremaju učenika za timski rad, vođenje, međusobno pomaganje i uvažavanje u svijetu rada i u životu. Izvrstan rezultat nije slučajnost, već je rezultat višegodišnje suradnje naše škole s V. OŠ Bjelovar s kojom provodimo jako uspješne kulinarske radionice pod mentorstvom nastavnika kuharstva Igora Grgića, naše socijalne pedagoginje Tatjane Bedeković i edukacijske rehabilitatorice Jasmine Maltarić Rašeta – ističu iz TUPŠ-a.

Natjecanje je organizirala Škola za odgoj i obrazovanje – Pula u suradnji sa školom za Turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u sklopu projekta KLIK Pula – Centar za kompetentno cjeloživotno razvijanje inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma. Na natjecanju je sudjelovalo šest ekipa iz Pule, Samobora, Daruvara, Križevaca, Zagreba i Bjelovara. Nakon natjecanja, svi natjecatelji i mentori posjetili su Aquarium na Verduli, Zerostrasse te uživali u razgledavanju Pule.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!