FOTO Bake malenih Cicibanaca uživale na radionici u vrtiću

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ponukani izvrsnim odazivom na nedavne blagdanske radionice za djecu i roditelje, stručnjaci Dječjeg vrtića Ciciban ove godine su odlučili pripremiti posebnu radionicu samo za bake. Željeli su odati priznanje i pohvale divnim damama koje nesebično pomažu, njeguju, kuhaju, igraju se i čine mnoge druge lijepe stvari za svoju unučad i obitelji.

Na početku je predstavljena slikovnica Hrvatskog Crvenog križa Drvo dobrih djela, autorice Ljerke Pukec. Dječji vrtić Ciciban jedan je od tri vrtića u Republici Hrvatskoj koji sudjeluju u projektu Kutić humanosti čiji je cilj širenje humanitarnih ideja i odgoja djece u skladu s općim kulturnim i civilizacijskim vrijednostima, ljudskim pravima i pravima djece.

Za svoje bake, djeca su pripremila mali radijski prilog koji se sastojao od dobrodošlice, recitacije i kratkog intervjua o bakama. Inspirativne priče osnaživanja pripovijedala je poznata bjelovarska pripovjedačica koja je i sama baka Tina Gatalica. Nakon toga, bake su iskušale kreativnu i terapeutsku tehniku ples pisanja pomoću koje su izradile čestitke za svoju unučad. Na kraju su zaplesale poznati ples Hoky poky.

-Svih 30 baka koje su sudjelovale na ovoj nesvakidašnjoj radionici dobilo je pohvalnicu i personalizirano pismo koje je napisano prema online prijavama. Bake su prijavljivali roditelji korisnici usluga DV Ciciban pa se tako saznalo da sjajno kuhaju, da igraju košarku, da se na nalog djeteta mogu zavući u najmanji ormar, da su prave majstorice, da igraju šah, uče matematiku… Oduševljava količina ljubavi i poštovanja koje su roditelji verbalizirali kad se opisivali bake – otkriva Branka Biketa Caktaš, pedagoginja DV Ciciban.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!