Pakrac pokazao kako se brine o višečlanim obiteljima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Brojni gradovi i općine imaju demografske mjere, ali Pakrac je napravio dodatan iskorak i već nekoliko godina provodi program Tri plus, za obitelji s troje i više djece.

-Obitelji s troje i više djece ostvaruju pravo na oslobođenje plaćanja godišnjeg iznosa komunalne naknade za objekt u kojem žive, dobivaju 150 kuna mjesečno za komunalne i druge režijske troškove, podmiruje se 50 posto cijene redovnog programa vrtića ako to pravo ne ostvaruje po nekoj drugoj osnovi, a isto tako podmirujemo troškove prijevoza za povratnu studentsku voznu kartu – navodi gradonačelnica Anamarija Blažević.

Odaziv Pakračana je pri tome dobar.

-U 2022. smo imali 116 korisnika tog programa i moram reći da je to program koji smo ciljano odredili kao demografski i pronatalitetni. Smatramo da su to mjere koje se tiču demografije i povećanju nataliteta kojem svi trebamo težiti – ističe Blažević.

Pravo imaju obitelji s troje i više djece koja nisu starija od 18 godina, odnosno starija od 25 u slučaju da se školuju ili imaju invaliditet zbog kojeg nisu zaposlena. U program Tri plus ne ulaze korisnici zajamčene minimalne naknade za koje su kreirani drugi programi, a za korištenje programa Tri plus se zainteresirani mogu javiti na poziv koji je otvoren do kraja studenog sljedeće godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!