Hrvatski atletski savez nazvat će jednu od nagrada po najpoznatijem bjelovarskom atletičaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U gradskoj vijećnici održana je u četvrtak komemoracija za bjelovarskog atletičara, trenera i sportskog djelatnika Zvonimira Ivekovića, koji je preminuo u utorak, 3. siječnja ove godine u 87. godini života. Rodbina, prijatelji i sudionici javnog života oprostili su se od sportaša koji je, kako se čulo, desetljećima bio sinonim za bjelovarsku atletiku u kojoj je kao natjecatelj, trener i sportski djelatnik ostavio neizbrisiv trag ne samo u Bjelovaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nego i u Hrvatskoj.

Rođen u Bjelovaru 10. srpnja 1935. godine, a tijekom svoje sportske karijere nastupao je za AK Dinamo Zagreb, ASK Split i AK Slavoniju Osijek. Nastupio je i u reprezentaciji Hrvatske i Jugoslavije, a 1963. bio je pobjednik “Hanžeka” na 110 m prepone.

Do prije nekoliko godina bio je alfa i omega bjelovarske atletike stvorivši u svom dugogodišnjoj trenerskoj karijeri niz kvalitetnih atletičara, posebno preponaša, koji su kasnije nastavili svoju karijeru u velikim atletskim klubovima u Hrvatskoj.

Osim svog djelovanja u Bjelovaru i AK Bjelovar, svojim djelovanje u tijelima Hrvatskog atletskog saveza Zvonko Iveković bio je i bitan čimbenik hrvatske atletike. Bio je član Izvršnog odbora, Stručne komisije i dugogodišnji predsjednik Natjecateljske komisije, predsjednik Zbora atletskih trenera, a bio je i predsjednik Hrvatske atletske lige sjever. Dugi niz godina bio je istaknuti atletski sudac i Tehnički delegat Hrvatskog atletskog saveza koji mu je dodijelio i nagradu za “Izniman doprinos razvoju hrvatske atletike” za životno djelo.

Njegova vedrina i pozitivna energija bili su zarazni i po tomu bi nam svima trebao biti uzor”, istaknuo je Mladen Katilinić iz Hrvatskog atletskog saveza dodavši da je Iveković svojim radom obilježio 40 godina hrvatske atletike. Katalinić je kazao i da će predložiti HAS-u da se jedna ugledna nagrada nazove upravo po pokojnom Zvonimiru Ivekoviću.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!