Rekorder vikenda u Narti napuhao 2.3 promila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su s ciljem smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica tijekom proteklog vikenda od 20. do 22. siječnja nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, posebice one tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“.

U provedenom pojačanom nadzoru ukupno su utvrdili 94 prometna prekršaja od čega po kategorijama „četiri glavne ubojice“ izdvajamo:

9 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola od kojih je najveća izmjerena koncentracija alkohola u količini 2,28 g/kg, izmjerena kod 62-godišnjeg vozača u Narti,
42 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša utvrđena nepropisna brzina izmjerena je u Velikom Vukovju i ona je iznosila 137 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
1 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom te
29 ostalih prekršaja.

U navedenom razdoblju na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se sedam prometnih nesreća. Jedna s poginulom osobom na bjelovarskom području, jedna s jednom lakše ozlijeđenom osobom na bjelovarskom području te pet s materijalnom štetom, od čega tri na daruvarskom te po jedna na bjelovarskom i čazmanskom području – naveli su iz PU bjelovarsko-bilogorske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!