Dinko Pirak u Osnovnoj školi: Od Nove godine korištenje dvorane je besplatno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

 

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak, u ime novog osnivača – Grada Čazme, posjetio je Osnovnu školu Čazma te razgovarao s v.d. ravnateljicom Ivanom Moguš i njezinim suradnicima. U posjetu je sudjelovao i predsjednik Gradskog vijeća Grada Čazme Branko Novković. Gradonačelnik je obišao prostore škole i školsko-sportske dvorane koji su oštećeni u prošlogodišnjem rujanskom nevremenu i koji još nisu sanirani.

Smatramo da šteta, u vrijednosti više od 50 tisuća eura na novoobnovljenom krovu, usprkos onakvom nevremenu kakvo nas je zadesilo, ne bi nastala da radovi u sklopu energetske obnove nisu tako loše izvedeni. Također, smatramo da izvođač tih radova treba sanirati nastalu štetu, budući da se ona dogodila unutar garantnog roka – izjavio je gradonačelnik. Sreća u nesreći je što je oštećenje pogodilo rubni prostor škole pa normalno odvijanje nastave nije upitno.

Gradonačelnik je obišao i kuhinjske prostorije te blagovaonicu. S obzirom na odluku Vlade RH o besplatnoj školskoj kuhinji, povećane su potrebe škole za namirnicama i osobljem.

Od nadležnog ministarstva, škola je tražila zapošljavanje još tri kuhara na puno radno vrijeme, međutim još nismo dobili povratne informacije. Do tada, učenicima koji pohađaju nastavu u područnim školama bez vlastite kuhinje, organizirana je usluga vanjskog dobavljača, kako nitko ne bi ostao zakinut – rekla je v.d. ravnateljice Ivana Moguš, dok je gradonačelnik Pirak istaknuo kako bi trebalo razmišljati o ulaganjima u interijer škole budući da se u njega nije ulagalo više desetaka godina

Nakon višegodišnjih nastojanja, Grad Čazma, koji je inače prvi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, još 2013. godine, počeo financirati udžbenike i radne bilježnice za sve osnovnoškolce, preuzeo je osnivačka prava nad vlastitom školom. Njihovim preuzimanjem, Grad Čazma je, među ostalim, stekao pravo odlučivati o naplaćivanju korištenja školsko-sportske dvorane. Tako je od 1. siječnja ove godine ona besplatna za sve klubove, udruge i druge pravne osobe s područja Grada Čazme.

Također, Grad Čazma izradio je idejno rješenje za novu školsku zgradu koju planira graditi uz postojeću. Projekt se trenutačno usklađuje s državnim Normativima prostora građevina osnovnih škola, donesenim 30. prosinca prošle godine.

Nadam se da ćemo dobro surađivati, u interesu ponajprije naše djece. Samo kao tim možemo postići željene rezultate, a prilikom ovog kratkog posjeta uviđam da naslijeđenih problema ima dosta i da svi zajedno moramo zasukati rukave. Svi zajedno suočavamo se s brojnim promjenama, ali to je tako u životu, sve se mijenja, nekad na bolje, nekad na lošije. Nadam se da će promjene kojima svjedočimo ove godine donijeti mnoge dobre prilike za rast i napredak svih nas – poručio je gradonačelnik dodavši kako mu je drago što je atmosfera među učiteljima i ostalim djelatnicima škole pozitivna.

Foto: Davor Kirin


PODIJELI S PRIJATELJIMA!