Udruga invalida rada Pakrac-Lipik: Potvrđen novi mandat predsjedniku, u planu brojni projekti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na izbornoj skupštini Udruge invalida rada Pakrac-Lipik održanoj 27. siječnja u vijećnici smještenoj unutar nekadašnjeg kompleksa Janković u Pakracu dosadašnjem predsjedniku Zlatku Pečaniću potvrđen je novi četverogodišnji mandat. Dužnost dopredsjednice obnašat će Zdenka Lulić, tajnik je Luka Major, a u predsjedništvo su ponovo izabrani Antun Oblak, Anđelka Jušta i Vinko Špelić.

Iz prošlogodišnjeg izvještaja o radu istaknuto je obilježavanje 10. godišnjice završetka radova i useljenja u njihov prostor u pakračkoj Cesarčevoj ulici, kao i sudjelovanje na brojnim, kako lokalnim, tako i drugim manifestacijama koje su organizirale srodne udruge i na kojima su se natjecali u raznovrsnim sportskim natjecanjima, kakva i sami znaju organizirati.

Istaknuta je i participacija u projektu „Informirani i sigurni u trećoj životnoj dobi“ u sklopu kojeg su s Hrvatskim savezom udruga invalida rada podijelili poklon četrdesetak paketa namirnica, higijenskih i kućanskih potrepština članovima.

Zbog aglomeracijskih radova prošle godine su imali nepredviđene troškove (op.a. puknuće cijevi) uređenja vlastitog prostora Udruge čime je uništen laminat, a sredstva za sanaciju osigurali su gradovi Lipik i Pakrac na čemu su članovi izrazili zahvalnost. Dio aktivnosti je bio i dobrovoljni rad u sklopu kojeg su upoznavali članove s pravima, povlasticama i mogućnostima koje su im dostupne kao osobama koje imaju određeno tjelesno oštećenje.

Što se tiče financija, prošlogodišnji su prihodi iznosili 33.000 kuna (iz proračunskih sredstava Grada Lipika, Grada Pakraca, Požeško-slavonske županije i Saveza udruga invalida rada)

Iduće godine slijedi obilježavanje 55 godina rada Udruge te Nacionalnog dana invalida rada, kao i organizacija 12. susreta osoba s invaliditetom, a članovi će sudjelovati i na svim lokalnim manifestacijama.

Podršku radu ove vrijedne Udruge iskazala je pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević pozvavši ih da se jave na gradske natječaje, a pozdrave požeško-slavonske županice prenio je njezin zamjenik Ferdinand Troha čestitavši im na radu te poželjevši nastavak dobre suradnje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!