Hrebak stopirao odluku svog direktora, klinci se opet mogu tuširati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je roditelje malenih bjelovarskih sportaša proteklih dana šokirala vijest da se njihovi mališani više ne mogu tuširati nakon treninga zbog mjera štednje energije, ova odluka se sada obustavlja.

Naime, i sam gradonačelnik Dario Hrebak bio je iznenađen ovom odlukom direktora Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima Marka Mihalinca te ju je ocijenio radikalnom.

– Gradskom poduzeću za upravljanje sportskim objektima došao je ogroman račun za plin. U vremenu kada svi pokušavaju postići uštede kako bi im proračuni izdržali, oni su se odlučili štedjeti na krivi način. Naravno, štedjeti treba, ali u potpunosti zatvoriti grijanje nije ispravno. Dogovorili smo da se ne ide u tako radikalne mjere i ova odluka će biti povučena – poručio je Hrebak uz objašnjenje kako je današnja cijena plina, neovisno o subvencijama države dvostruko skuplja nego lani. Kako kaže, sve gradske ustanove prošle godine su plin plaćale 20 eura po kubiku, a danas ta cijena uz subvenciju države iznosi 40 eura, dok je cijena koju plaćaju neke škole i šest do osam puta viša.

-Za sada ćemo izdržati. To neće strašno udariti na proračun u ovoj godini budemo li bili racionalni i pažljivi s plinom. Naravno, ne ovako radikalni, no pažnja je nužna. Vidite i sami kako reagiraju poduzetnici koji također imaju subvencioniranu cijenu plina, ali i visoke račune. To su enormna povećanja, a problemom su pogođeni svi – kazao je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!