‘Želimo kreirati novu kulturu u kojoj nema nasilja!’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Povodom obilježavanja desete obljetnice pokretanja svjetske kampanje Milijarda ustaje / One billion raising (OBR), pripadnice pakračkog Centra za podršku i razvoj civilnog društva „Delfin“ uz podršku djelatnika i korisnika Udruge „Latica“ simbolično, u 5 do 12 sati 14. veljače prošetale su središnjom šetnicom Grada Pakraca.

-Ovom akcijom priključujemo se svima onima koji/koje su od subote 11. veljače na ulicama i trgovima svojih gradova i na taj način ukazujemo na porast nasilja nad ženama, ali i neprihvatljivost bilo kakvog nasilničkog ponašanja prema bilo kome – istaknula je Mirjana Bilopavlović, koordinatorica udruge „Delfin“

Ona je rekla i to da je moto ovogodišnjeg pokreta OBR-a ustanak za slobodu s ciljem da se kreira nova kultura u kojoj nema nasilja, u kojoj se stvara suosjećanje, vodi briga o zajednici, čuva planet Zemlja te se bori protiv nejednakosti i patrijarhata.

-Američka dramaturginja, feministica i aktivistica Eva Ensler je prije 20 godina pokrenula V-Day , globalnu kampanja protiv nasilja nad ženama. Osim toga ove godine obilježavamo i 25 godina od Vagininih monologa autorice Eve Ensler koji su inspirirali oba pokreta. Vagini monolozi su priče žena iz cijelog svijeta koje je Eva Ensler prikupila – dvjestotinjak stvarnih priča žena iz različitih dobnih i socijalnih skupina iz svih krajeva svijeta temeljenih na jednostavnoj ideji da vagina osim razuma ima i jezik pa može sama pričati o svojoj okolini ili nutrini – dodala je Bilopalović. (mk)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!