[FOTO] Čazmanske mažoretkinje se okitile medaljama na državnom turniru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu 18.02. održan je 39. državni turnir u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom pon timova Hrvatske. Zadarska dvorana Krešimira Ćosića okupila je mažoret timove iz 23 hrvatska grada.

Među natjecateljima i sudionicima bile su i Čazmanske mažoretkinje koje su se predstavile s 10 koreografija u 4 dobna uzrasta – dječja formacija, kadetkinje, juniorke i seniorke.

Najmlađe članice osvojile su srebro u kategoriji štapa s temom Zvončica. U pom ponima, u konkurenciji od 7 timova, s temom Moana osvojile su brončanu medalju.

Čazmanske kadetkinje i seniorke osvojile su srebrne medalje u kategorijama klasična štap defile te titule državnih viceprvakinja.

Ovo je prvi dio državnog turnira, koji je ujedno i kvalifikacijski turnir za odlazak na Europsko prvenstvo u lipnju u slovenski Maribor te za odlazak na Svjetsko prvenstvo mažoretkinja u rujnu, gdje će domaćin ponovno biti Zadarski Višnjik.

Iduće što očekuje mažoretkinje je priprema za drugi dio državnog prvenstva koje će se održati krajem travnja u Šibeniku.

U prošloj godini, Čazmanske mažoretkinje okitile su se titulama dvostrukih državnih prvakinja, trostrukih viceprvakinja te imaju osvojenih 5 brončanih medalja. A svojoj bogatoj kolekciji nagrada i medalja dodale su europsko srebro i broncu te svjetsko zlato i broncu.

“Iz Zadra uvijek nosimo samo lijepe uspomene, a tako je bilo i ovaj put. Tri srebra i bronca su samo dokaz našeg dugogodišnjeg rada i truda. Čestitam svojim djevojčicama na izvrsnom rezultatu. Veselimo se novim pripremama i novim koreografijama te jedva čekamo turnir u Šibeniku.” ističe Mia Belak, trenerica i predsjednica Čazmanskih mažoretkinja


PODIJELI S PRIJATELJIMA!