Ljubav, gubici i moda: U Čazmi uskoro predstava koja oduševljava publiku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čazmanci će 1. ožujka u CZK-u Čazma moći uživati u vrhunskoj predstavi ‘Ljubav, gubici i moda’.

Naime, u sjajnoj predstavi ‘Ljubav, gubici i moda’ nastupaju Karmela Vukov-Colić i Sanja Doležal koje su prije dvije godine ostvarile golem uspjeh u predstavi Menopauza. Uz Karmelu i Sanju na daskama koje život znače briljiraju i Zdenka Kovačiček te dvije iskusne glumice, Matija Prskalo i Mirna Medaković Stepinac.

Riječ je o zanimljivom kazališnom formatu u kojem pet žena govori o odjevnim predmetima koji su obilježili njihove živote, a istodobno iznose intimnu ispovijest svojih života. Priče je napisala književnica Nora Ephron, inače stručnjakinja za romantične komedije, ali i duboko osobne drame.

Emotivni inventar životnih ormara

Žene koje čvrsto koračaju kroz život i sve što on donosi, sjećajući se djetinjstva, prvih ljubavi, razočaranja, brakova i bolesti. Žene koje su ludovale kao mlade, griješile i pobjeđivale same sebe. Život kroz skice modnih odabira od kojih neki zauvijek ostaju u sjećanju. Predstava je napravljena u koprodukciji sa slovenskim Špas teatrom iz Ljubljane.

U ovom emotivnom inventaru svojih životnih ormara one nam otkrivaju trenutke u kojima su bile sretne ili tužne, u kojima su ljubile i gubile.
Teme su svima poznate, a o njima govore naslovi priča: mamini savjeti, agonija kupnje grudnjaka, crna i bijela, katastrofa u kabini za presvlačenje, debela i mršava, te muževi i ljubavnici. To su zgode, razmišljanja i asocijacije mnogih žena, a one su zabavne, životne, istinite, prepoznatljive.

Tako će jedna od junakinja, Đina, na kraju predstave zaključiti: Kad sam ovo napisala, mislila sam, tko će to čitati? Previše osobno je. No kad je izašlo, shvatila sam da je moje osobno i drugim ljudima osobno i drago kao da je njihovo što se i pokazalo reakcijama publike.

Cijena ulaznice: 12eur, na dan predstave 15eur. Pretprodaja ulaznica u Centru za kulturu Čazma.

Predstava se održava 1.3-2023. u 20h u CZK Čazma.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!