[FOTO] Mladi iz Pakraca i Lipika vratili život staroj skretničarskoj kućici

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U sklopu obilježavanja 32. godišnjice početka rata u Pakracu, članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik odlučili su oživjeti jednu od nekadašnjih skretničarskih kućica na starom željezničkom kolodvoru u Pakracu. Ideja je bila oslikati kućicu motivima putnika, vlakovođa i drugim lokalnim motivima, a uz pomoć udruge Graffiti ranč Legrad, ta ideja je brzo prerasla u stvarnost.

Članovi Udruge djece branitelja Domovinskog rata Pakrac – Lipik uz suradnju sa Savjetom mladih Grada Pakraca i donacijom HŽ-a pripremili su teren oko kućice i očistili zidove kako bi bili spremni za oslikavanje. Profesionalci iz Legrada su volonterski oslikali sva četiri zida kućice. Novooslikana skretničarska kućica postala je još jedan dodatak procesu uljepšavanja grada, kojim se bave već deset godina.

Udruga djece branitelja Domovinskog rata Pakrac-Lipik koristi svoje “zaštitne znakove” – grafitima s lokalnim motivima – kako bi uljepšala zapuštene i prazne zidove na području Pakraca i Lipika. Njihov rad je usmjeren prema tome da ožive i uljepšaju gradove i da svoje sugrađane i posjetitelje pozovu na sudjelovanje u tom procesu, doznali smo od Tomislava Novinca, predsjednika ove Udruge.

Novooslikana skretničarska kućica ponovno je oživjela nekadašnju željezničku postaju i podsjetila Pakračane na dane kada je život tamo bio mnogo dinamičniji. Ovaj projekt je važan za grad i za njegove stanovnike jer se kroz umjetnost oživljava povijest grada, a ljepota i kreativnost koju ova skretničarska kućica donosi, bit će ugodna promjena u urbanom krajoliku. (mk)

Mladi su se spremno uhvatili oslikavanja

 

U akciji je sudjelovalo više mladih

 

Starom objekti mladi Pakračani i Lipičani su vratili dušu

 

Dobro došli u Pakrac!

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!