[FOTO] Župan ugostio vatrogaskinje: ‘Najvrijednije što možemo činiti je spašavati ljudske živote, hvala vam na tome’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić i predsjednik Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Silvestar Štefović povodom Dana žena u zgradi Županije ugostili su i darivali županijske vatrogaskinje. 

-Prema podacima Hrvatske vatrogasne zajednice 24 posto svih sudionika cijelog vatrogasnog sustava su žene. To je za ovu službu respektabilan broj i zato vam čestitam na vašem angažmanu u ovoj plemenitoj i važnoj službi koja spašava ljudske živote i imovinu. Danas su žene sve više dio tog sustava s obzirom da se i tehnika i tehnologija poboljšava tako da su žene sve spremnije i sve su više u mogućnosti sudjelovati i u onom operativnom dijelu – naglasio je predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ-a  Silvestar Štefović.

Županijski vatrogasni zapovjednik Josip Heger također je izrazio zahvalu vatrogaskinjama. 

-Drago mi je da vam mogu zahvaliti na svemu onom što radite i što dajete svoj doprinos razvoju i unapređenju vatrogastva. Uz ovaj dio vođenja dokumentacije i obveza u DVD-ima, dosta vas radi s djecom tijekom obuke i pripreme za vatrogasna natjecanja i isto tako, prema podacima koje sam dobio, velik dio vas ste i operativne članice koje sudjeluju na vatrogasnim intervencijama. Od 7100 vatrogasaca koji su uvedeni u sustav VATROnet, od toga je više od 1400 članica – istaknuo je Heger.

-Koliko znam imamo dvije profesionalne vatrogaskinje, jednu u Bjelovaru, dok druga čeka da dobije posao u Garešnici. Drago mi je da se žene odlučuju upisati u Vatrogasnu školu i biraju to hvalevrijedno zvanje i da svi zajedno rade na intervencijama da se spase ljudski životi, materijalna dobra i sve što je potrebno našim građanima – rekao je Heger te pohvalio angažman pri olujnom nevremenu koje je u rujnu prošle godine pogodilo dio županije.

Župan Marko Marušić zahvalio se vatrogaskinjama  te je istaknuo njihovu važnost.

-Drago da drugu godinu zaredom mogu imati tu čast i zadovoljstvo i Dan žena provesti s vama, čestitati vam i zahvaliti na svemu što činite da biste upotpunili naše živote. Respektabilna je brojka od 24 posto žena u sustavu vatrogastva na razini Hrvatske i ovdje kad vas vidim, to je spoj mladosti i iskustva i drago mi je da se i sve više mladih uključuje u tu plemenitu djelatnost jer ono najvrijednije što možemo je spašavati ljudske živote – istaknuo je župan Marušić te dodao kako nije lako uskladiti obitelj i posao pa onda još slobodno vrijeme pokloniti vatrogasnoj zajednici.

– Imam tu privilegiju da sam u Županiji okružen ženama, devet od deset pročelnica su žene, od dvoje od troje zamjenika su žene i oslanjam se na žensku ekipu i zaista to dobro funkcionira – kazao je župan Marušić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!