Pakrac je i ove godine pripremio bogat program za svoj rođendan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC – Svečano je ovih dana u Pakracu koji slavi Dan Grada, a tradicionalno program traje desetak dana pri čemu se sadržajima nastoji obuhvatiti sve generacije i svačije interese.

-Trudimo se da svaki stanovnik našeg grada u programu pronađe nešto za sebe, od najmlađih do najstarijih, od sportaša do onih koji se ne bave sportom, ali imaju nešto drugo u svom interesu – ističe gradonačelnica Anamarija Blažević.

Obilježavanje tradicionalno počinje sportom, pa će se tako sutra (subota 11.03.) održati Sportske igre slijepih, održat će se turniru u šahu i bridgu, kao i Rukometni turnir Dino Plažanin, ali i događanje koje će nekima sigurno probuditi emocije.

-Sutra je na rasporedu Križni put Pakraca koji ide kroz cijeli grad, kreće od Kapelice Male Gospe u Kusonjama kao obilježju poginulim hrvatskim braniteljima i imamo postaje sve do rimokatoličkog groblja u Pakracu – navodi Blažević.

I nedjelja će u Pakracu biti dan za sport jer se na teniskom terenu i gradskoj kuglani održava Dječji sportski dan,a najbolji pakrački sportaši će biti proglašeni u četvrtak. Sljedećeg tjedna će biti zadovoljeni afiniteti onih koji više vole brusiti um.

-U utorak imamo tradicionalan kviz znanja o baštini i povijesti našeg grada “Nepoznati Pakrac”, u srijedu imamo predstavu za djecu i putopisno predavanje o Everestu i promociju knjige Stipe Božića – najavljuje pakračka gradonačelnica.

Svoje mjesto u pakračkom gradskom rođendanu ima i poduzetništvo.

-17. ožujak, petak je rezerviran za poduzetništvo tako da od jutra na gradskoj šetnici imamo Sajam dječjeg poduzetništva i jedan kviz za učenike “Volim svoj grad”, a u 12 sati je Dan poduzetništva na kojem će biti predstavljen novi program potpore poduzetnicima i mjere koje se provode kako na gradskoj, tako i na županijskoj i nacionalnoj razini – kaže Blažević.

Sljedećeg petka će u Gradskoj sportskoj dvorani biti održan i program “Poklon mom gradu” kada će biti uručene nagrade najboljim pakračkim učenicima i njihovim mentorima. Posebno živo će biti sljedeće subote, 18. ožujka.

-U subotu je društveni dan, pa će od 11 sati na gradskoj šetnici biti likovna kolonija, od 16 Sajam udruga, a od 20 sati koncert vokalista A strane – najavljuje pakračka gradonačelnica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!