U Daruvaru se uskoro održava „Dan tradicionalnih mađarskih instrumenata“

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Vijeće mađarske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske županije održalo je zadnju sjednicu u ovom mandatu. Predsjednica Vijeća Zlata Berkeš istaknula je zadovoljstvo radom Vijeća. Posebno je istaknula podršku i pomoć Vijeća učiteljima i učenicima koji pohađaju mađarski jezik po modelu C u osnovnim školama na području županije, kao i u provođenju natjecanja iz lijepog čitanja na mađarskom jeziku. Ističe da je zadovoljna što će se u OŠ Dežanovac ponovno učiti mađarski jezik po unaprijed navedenom programu. Od ostalih aktivnosti istaknula je uspješnu organizaciju Smotre manjinskog stvaralaštva BBŽ čiji je domaćin bilo Vijeće mađarske nacionalne manjine, a koja je održana u Velikoj Pisanici. Također je istaknula i rad Vijeća u obilježavanju nacionalnih praznika, organiziranje edukativnih izleta, pomoć u organizaciji i provođenju tečaja mađarskog jezika, podjelu prigodnih poklona za Božić i Uskrs pripadnicima mađarske nacionalne manjine sa područja Bjelovarsko-bilogorske županije i učenicima koji pohađaju mađarski jezik.

Na posljednjoj sjednici Vijeće mađarske nacionale manjine BBŽ usvojilo je Financijsko izvješće za 2022. godinu te Izvješće o radu, a bilo je riječi i o nadolazećoj manifestaciji u organizaciji Vijeća „Dan tradicionalnih mađarskih instrumenata“ koja će se u svibnju održati u Daruvaru.

Kao nagradu učenicima Vijeće je donijelo Odluku o financiranju jednodnevnog izleta učenicima koji pohađaju mađarski jezik po modelu C s područja županije. Sjednici Vijeća prisustvovao je i saborski zastupnik mađarske nacionalne manjine Robert Jankovics.

flashsgl

PODIJELI S PRIJATELJIMA!