Susret Lovrakovih pisaca u Velikom Grđevcu okupio brojne mališane

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Roman Mali krapinski pračovjek Babu Književnica književnice Snježana Babić Višnjić nagrađen je nagradom Mato Lovrak kao najbolji dječji roman u 2012. godini. Proteklog vikenda ta je književnica književnim susretom u Velikom Grđevcu otvorila manifestaciju Susret Lovrakovih pisaca.
Osnovnoškolci Velikog Grđevca, učitelji i uzvanici na književnom susretu su saznali kako je nagrada Mato Lovrak utjecala na stvaralaštvo Snježane Babić Višnjić, je li u djetinjstvu čitala Matu Lovraka te o čemu danas piše. U sklopu susreta održala se radionica kreativnog pisanja koju je vodila Snježana Babić Višnjić.
Inače, Lovrakovi pisci su dobitnici književne nagrade Mato Lovrak koja se od 1993. godine dodjeljuje za najbolji dječji roman u protekloj godini. Do sada su ovu prestižnu nagradu osvojila 33 književnika. Od ove godine, u ožujku, mjesecu kada je rođene Mato Lovrak, u njegovu rodnom mjestu Velikom Grđevcu, u organizaciji Kulturnog centra Mato Lovrak okupljat će se Lovrakovi pisci, promicati dječje književno stvaralaštvo i dati svoj doprinos stvaranju nekih novih pisaca. Riječ je o manifestaciji koju, u partnerstvu s Hrvatskim društvom književnika za djecu i mlade i Osnovnom školom Mate Lovraka, organizira Kulturni centar Mato Lovrak.

 

 

 

Tekst i foto: KUC Mato Lovrak


PODIJELI S PRIJATELJIMA!