Pirak i Marušić najavili Supermaraton: ‘Nakon deset godina Županija podupire legendarnu utrku’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čazmanski supermaraton ‘Od Kaptola do Kaptola’, najduža cestovna atletska utrka u Hrvatskoj, održat će se ove nedjelje (26. ožujka.)

U zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije danas su ovu legendarnu utrku najavili župan Marko Marušić i gradonačelnik Čazme Dinko Pirak. 

-Mi kao Županija smo ponosni pokrovitelji ove utrke. To nije samo sportski događaj već i turistički i zabavni. To je najduža cestovna utrka u Hrvatskoj u kojoj se spajaju dva stara grada, Zagreb i Čazma. Uvjeren sam da će nas vrijeme poslužiti, da će odaziv biti sjajan kao i svaki put. Želim naglasiti i da je maraton dobar promotor zdravog života i mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija ćemo uvijek podržavati ovakve manifestacije – kazao je župan Marušić. 

Gradonačelnik Čazme Dinko Pirak otkrio je detalje utrke.

-Dolazi nam 46. maraton, gotovo pola stoljeća spaja dvije županije. Ali ono što je najvažnije okuplja atletičare koji imaju zahtjevne pripreme da bi mogli nastupiti na ovom supermaratonu – kazao je gradonačelnik Pirak i dodaje. 

-Maraton je dugačak 61 kilometar. Kreće s Trga bana Jelačića i ide sve do Trga u Čazmi. Na maratonu uvijek učestvuje značajan broj maratonaca pa tako i ove godine imamo stotinjak prijavljenih iz Hrvatske, ali i nekoliko drugih zemalja kao što su Austrija, Slovenija, Mađarska, Bosna i Hercegovina – otkriva gradonačelnik Pirak i nastavlja. 

-U svijetu atletičara brend našeg maratona je nadaleko poznat. Inače, ove godine će nastupiti i oko 300 djece, naših osnovnoškolaca i srednjoškolaca. To su utrke ulicama grada, imat ćemo program i za vrtićarce pa će se vjerujem i roditelji tu okupiti – kaže Pirak i nastavlja. 

-U organizaciji maratona sudjeluju dvije Županije, tu posebno zahvaljujem našoj Županiji koja je evo nakon deset godina gdje nismo imali potporu sada izašla u susret. Tu je i Grad Zagreb, tu je i Hrvatski olimpijski odbor, Hrvatski atletski savez tako da hvala svima. Inače, nije samo utrka u fokusu, na cilju pripremamo cijeli niz sadržaja. Od izložbe starodobnih vozila, kotlijade, vinokap i puno toga. Cijeli grad živi za ovu utrku – kazao je gradonačelnik Pirak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!