Marušić: Uštedjeli smo ogroman novac, a posebno mi je drago jer pomoć stiže i umirovljenicima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić pozdravio je novi Vladin paket mjera za pomoć gospodarstvu i kućanstvima vrijedan 1,7 milijardi eura.

-Paket je izvrstan i zaista sveobuhvatan. Prilikom izrade, mislilo se na sve, od najmanjeg čovjeka, preko javnog sektora, do gospodarstvenika koji pune proračun – ističe župan Marušić.

Priznaje kako su ga posebno obradovale vijesti o produljenju mjera koje se odnose na subvencioniranje cijena energenata.

-To je stavka na koju otpada najveći dio naših troškova, a zahvaljujući novom paketu mjera Vlade RH uštede su jako velike. Primjerice, u resoru zdravstva koji podrazumijeva pet velikih ustanova, uštede samo za struju u siječnju iznose 214 tisuća eura. Umjesto 296 tisuća, platili samo 80-ak tisuća eura. U obrazovnom sektoru uštedjela se pak 181 tisuća eura – ističe Marušić.

Dodaje kako ga posebno veseli što su u paketu mjera osigurana i sredstva za umirovljenike.

-Svi smo posebno osjetljivi kad govorimo o djeci i umirovljenicima, stoga mi je posebno drago što je se i prilikom kreiranja ovog paketa mislilo na naše najstarije sugrađane. Tako će i s područja naše županije pomoć između 60 i 160 eura, ovisno o visini mirovine dobiti 21 tisuća umirovljenika s područja Bjelovarsko-bilogorske županije – zaključuje Marušić. (Hina)

Foto: FAH

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!