Najavljene korekcija plaća u dječjem vrtiću koji je dobio novu ravnateljicu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sjednica pakračkog Gradskog vijeća održana je 28. ožujka, a gradski su vijećnici u manje od sat vremena donijeli nekoliko odluka koje uključuju odobravanje važnog projekta rekonstrukcije groblja u Ploštinama i suglasnost na prijedlog Statuta javne ustanove Lokalna razvojna agencija Grada Pakraca „PAK-RA“. Međutim, to nije bilo sve što se događalo na sjednici.

Vijećnica Katarina Lahovsky Kobetić nedavno je imenovana na dužnost ravnateljice Dječjeg vrtića „Maslačak“ stoga je, zbog prihvaćanja nespojive dužnosti, stavila svoj mandat u mirovanje. Zamijenio ju je Zoran Hofman iz HDZ-a, vijećnik koji je i u ranijim mandatima obnašao ovu časnu dužnost. Upravo je on i otvorio aktualni sat s pitanjem o puštanju u promet mosta u Kusonju koji se obnavlja od lipnja prošle godine. Pročelnik Marijan Malogorski odgovorio je da će most biti pregledan 30. ožujka i ako ne bude problema, bit će otvoren 31. ožujka. Hofmana je zanimalo i kad će biti nastavljena zamjena javne rasvjete na Praulji LED lampama, a rečeno je da će to biti poznato krajem travnja.

HDZ-ovog vijećnika Karla Reka interesiralo je komu se treba obratiti za prodaju državnog građevinskog zemljišta, a gradonačelnica Anamarija Blažević (HDZ) je odgovorila da se za to može obratiti Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ili nadležnoj upravi.

Zoran Krejči iz SDP-a je pitao provodi li se novi članak Zakona o plaćama u dječjim vrtićima i hoće li to utjecati na gradski proračun ili roditelje kroz povećanje cijena vrtića. Gradonačelnica je rekla da se sastala sa sindikatom Dječjeg vrtića, ali nitko joj u vezi toga nije postavio upit. Ona vjeruje da će doći do korekcija plaća, ali i korekcija s brojem djelatnika.

Anita Skalnik iz (HDZ) zanimala se za prijave na natječaj za najam Hotela Pakrac, a gradonačelnica je rekla da je pristigla samo jedna nepotpuna prijava. Međutim, doći će do ponavljanja natječaja.

Nada Todorović iz SDSS-a pitala je gradonačelnicu hoće li biti izgrađeno dječje igralište i društveni dom u Kusonjama. Odgovoreno joj je kako će igralište sigurno biti izgrađeno do kraja godine, a izgradnja doma će još pričekati.(mk)

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!