[FOTO] Daruvar: Kroz uspješno proveden projekt 34 žene brinule za 208 starijih osoba

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Danas je u restoranu ‘Terasa’ održana završna konferencija Projekta Zaželi dostojanstven život u Daruvaru.

Ovaj projekt Zaželi dostojanstven život u Daruvaru-faza III čiji je nositelj Grad Daruvar je dio poziva Zaželi program zapošljavanja žena -faze III. Vrijednost projekta je 196.854,47€ financiran iz Europskog socijalnog fonda. Trajanje projekta je 8 mjeseci.

Ugovorno tijelo je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a provedbeno tijelo Hrvatski zavod za zapošljavanje. Partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Hrvatski centar za socijalnu skrb, ispostava Daruvar.

-Kroz Projekt ukupno je zaposleno 34 osobe. Time smo ostvarili prvi cilj. Teško zapošljivim ženama omogućen je lakši pristup tržištu rada.
Drugi cilj projekta je pružanje pomoći za 208 krajnjih korisnika, odnosno osoba starije životne dobi, preko 65 godina i osobe u nepovoljnom položaju. Njima smo omogućili bolju svakodnevnu kvalitetu života, zadovoljavanje osnovnih potreba, dostava namirnica ,lijekova i čistoća doma. Povećali smo njihovu društvena uključenost ,smanjili samačku depresiju, omogućili im ostajanje u njihovim domovima, a ne smještaj u neku od ustanova – naveli su iz Grada Daruvara.

Zajedničkim druženjem svih zaposlenih u Projektu, predstavnicima nositelja Grada Daruvara i predstavnicima partnera obilježen je završetak projekta Zaželi dostojanstven život u Daruvaru.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!