Ekonomska škola: Nakon tri godine pauze ponovno održan jedinstven projekt u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Dani slobodne nastave u Ekonomskoj i birotehničkoj školi Bjelovar nakon tri godine pauze ponovno su održani.

I to iznimno uspješno.

Naime, učenici su na odabir imali čak 15 predavača sa iznimno zanimljivim temama. Ravnatelj škole Vladimir Štefanec istaknuo je da su prvi dojmovi učenika vrlo pozitivni. 

-Učenici su zadovoljni, a onda naravno i mi kao organizatori. Bilo je zaista vrhunskih predavanja i drago mi je da je sve to uspjelo. Evo maturanti su tek sada prvi put mogli doživjeti Dane slobodne nastave, a sve naravno zbog pandemije koja nas je zadesila prošlih godina – kazao je Štefanec kojeg smo upitali kako je protekla organizacija ovog projekta. 

-Pa puna dva mjeseca sam bio potpuno u svemu tome. Trebalo je vremena da se to sve organizira i dogovori. Ali bitno je da je sve super prošli i da smo vratili u život ovu fenomenalnu priču – kazao je Štefanec. 

Inače, Dani slobodne nastave su se održali 28. put i po tom projektu je Ekonomska i birotehnička škola prepoznatljiva i jedinstvena jer je među prvima u Hrvatskoj ponudila svojim učenicima drugačije načine stjecanja znanja, a koji izlaze iz okvira klasične učioničke nastave. Prvi Dani slobodne nastave održani su 1993. godine, a za njih je zaslužan bivši ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar profesor Vojislav Kranželić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!