[FOTO] Brojnim aktivnostima obilježen Dan Srednje škole Bartola Kašića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Radno, ali i svečano bilo je ovoga tjedna u grubišnopoljskoj Srednjoj školi Bartola Kašića koja ove godine obilježava 59. obljetnicu postojanja i 31 godinu otkako nosi sadašnje ime. Tim povodom organiziran je čitav niz aktivnosti u kojima su sudjelovali nastavnici, učenici te brojni vanjski suradnici.

-Ove godine proslavu smo organizirali tijekom dva dana, jedan je bio radionički kroz projektni dan, a drugi predavački i slavljenički. Osluškujući potrebe naših učenika, usmjerili smo se na trening životnih vještina te smo organizirali 14 različitih radionica s ciljem razvoja kreativnosti, komunikacije, timskog rada,  socijalnih, praktičnih i poduzetničkih vještina – ističe ravnateljica SŠ Bartola Kašića Ivana Orešković.

Učenici su tako u utorak, 4. travnja, imali priliku naučiti osnove šivanja, što svaki vozač mora znati, servisirati bicikl, kako izraditi prirodni maslac za tijelo, mini-vrt u staklenoj posudi, kako skuhati vrhunski grah, napisati novinarski članak, voditi brigu o teletu, dramske tehnike, pirografiju, kako biologiju primijeniti u svakodnevnom životu, aranžirati i estetski oblikovati ukrasne predmete te napraviti profesionalnu fotografiju. Kroz niz zanimljivih radionica učenici su stekli različita iskustva koja će im olakšati snalaženje u svakodnevnom životu.

Zanimljivo je bilo i u srijedu.

-Drugog dana za učenike su u prvom dijelu organizirana različita predavanja, a nakon toga je održana svečana sjednica u Centru za kulturu i informiranje „Dr. Franjo Tuđman“. Ondje su učenici osim svečanog programa imali priliku pogledati predstavu Ivana Ožegovića „Deset pjesama koje su obilježile kraj moga ljubavnog života“ – otkriva ravnateljica.

Kad se podvuče crta, kaže, svi mogu biti zadovoljni.

-Jako sam sretna što smo ove godine u obilježavanje Dana škole kao goste predavače uključili i roditelje naših učenika, naše bivše učenike koju su danas uspješni stručnjaci u svojim poslovima te što smo animirali i same učenike da se osnaže i podijele svoje talente i vještine drugim učenicima. Povratne informacije od učenika i nastavnika koji su sudjelovali u aktivnostima su pozitivne te ovim putem svima zahvaljujem– zaključuje ravnateljica Orešković.

Fotografije: SŠ Bartola Kašića Grubišno Polje


PODIJELI S PRIJATELJIMA!