Službeno: Ministarstvo zdravstva preuzima sve kreditne obveze bjelovarske bolnice!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na današnjoj sjednici Vlade Republike Hrvatske koju je vodio premijer Andrej Plenković jednoglasno je prihvaćeno pokrivanje kreditnih obveza za izgradnju i opremanje Opće bolnice ‘Dr. Anđelko Višić’ u Bjelovaru. 

Također, prihvaćen je i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstva zdravstva za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske. 

Premijer Plenković je istaknuo da je raniji župan preuzeo financijske obveze bez osiguranja sredstava.

-Budući da mi želimo dobro Bjelovarčanima, gradu Bjelovaru i cijeloj BBŽ našli smo način kako da u godinama koje su pred nama pomognemo u servisiranju tih kreditnih obveza kako bi se otplatili dugovi i bolnica potpuno opremila kazao je premijer Plenković, a riječ je zatim preuzeo ministar Vili Beroš

-Vlada RH donijela je zaključak 10. studenog 2022. godine kojom se podupire nastavak izgradnje i opremanje nove zgrade Opće bolnice ‘Dr. Anđelko Višić’ u Bjelovaru s čime su osigurani preduvjeti za osiguranje sredstava u državnom proračunu za otplatu anuiteta kredita do najviše 2.3 milijuna eura godišnje i nabavku opreme u ukupnom iznosu najviše 9.2 milijuna eura u razdoblju od dvije godine – kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. 

Dodaje da će Ministarstvo zdravstva s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Općom bolnicom ‘Dr. Anđelko Višić’ potpisati sporazum kojim se će osigurati pokriće obveza kredita i pokriće obveza nabavke opreme u ukupnom iznosu do najviše 36.8 milijuna eura. 

-Ministarstvo zdravstva je za financiranje nastavka realizacije projekta osiguralo financijska sredstva u državnom proračunu za 2023. godinu i projekcijama za 2024. i 2025. godinu u svrhu davanja pomoći Opće bolnice ‘Dr. Anđelko Višić’ u Bjelovaru za pokriće kreditnih obveza i opremanja, a u razdoblju od 2026. do 2036. godine će se planirati preostala sredstva potrebna za potpuni dovršetak projekta – kazao je na sjednici Vlade Republike Hrvatske ministar Vili Beroš. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!